main logo
679

Dorința macabră lăsată în testament de o femeie din SUA

Un câine sănătos din Statele Unite a fost eutanasiat şi înmormântat alături de proprietara sa, conform instrucţiunilor lăsate de aceasta în testament, relatează joi The Independent.

Dorința macabră lăsată în testament de o femeie din SUA

Câinele din rasa Shih Tzu, pe nume Emma, a ajuns la un adăpost de animale din Chesterfield, statul Virginia, la 8 martie, după moartea proprietarei sale, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Animalul a rămas în centru timp de două săptămâni, până când un executor testamentar a prezentat dorinţa femeii potrivit căreia câinele trebuia să fie eutanasiat şi îngropat împreună cu ea.

Emma a fost dusă apoi la un cabinet veterinar unde a fost eutanasiată. Ea a fost incinerată, iar rămăşiţele au fost puse într-o urnă funerară aşezată în sicriul femeii decedate.

Personalul adăpostului de animale ar fi rugat autorităţile să împiedice uciderea animalului, fără succes însă.

Situaţia ridică unele probleme de ordin juridic. În baza legislaţiei statului Virginia, câinii sunt proprietare personală, iar eutanasierea unui animal de companie sănătos este legală.

Cu toate acestea, potrivit preşedintelui Asociaţiei Directorilor Funerari din Virginia, Larry Spiaggi, nu este legală îngroparea rămăşiţelor unui animal de companie alături de cele ale unei persoane. Există unele excepţii de la această lege, în cazul cimitirelor private. Nu este clar locul în care au fost îngropate Emma şi proprietara sa, notează The Independent.

Utilizatorii din mediul online au reacţionat cu indignare faţă de eutanasierea şi incinerarea câinelui.

Carrie Jones, manager la adăpostul de animale din Chesterfield unde a fost găzduită Emma, şi-a exprimat regretul faţă de situaţie. ″Le-am sugerat de mai multe ori că ar putea preda câinele, pentru că i-am fi putut găsi cu uşurinţă un cămin″, a declarat ea pentru postul WWBT. ″⁣În final, ei s-au întors la 22 martie şi au luat câinele’’, a adăugat Jones.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării