main logo
365

Donald Trump vrea mai multe arme nucleare pentru SUA

Preşedintele american Donald Trump a declarat că Statele Unite îşi vor spori arsenalul nuclear pentru a exercita presiuni asupra Rusiei şi Chinei şi a reiterat că este de părere că Moscova a încălcat Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), relatează publicaţia Time.

Donald Trump vrea mai multe arme nucleare pentru SUA

Liderul american le-a spus reporterilor de la Casa Albă că Statele Unite îşi vor spori arsenalul "până când oamenilor le vine mintea la cap", transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

„Este o ameninţare pentru oricine vreţi, include China şi include Rusia şi pe oricine altcineva care vrea să joace acel joc", a declarat Trump.

Rusia "nu a respectat spiritul acelui acord ori chiar acordul", a reiterat liderul SUA.

„Vom spori (arsenalul)", a mai afirmat Trump, adăugând: "Până când le vine mintea la cap. Şi când le va veni, atunci vom fi deştepţi şi ne vom opri. Şi nu doar că ne vom opri, vom reduce (arsenalul), lucru care mi-ar plăcea să-l fac", potrivit Mediafax.

UE l-a avertizat luni pe Donald Trump despre riscul unei noi curse în domeniul armamentului nuclear după ce președintele american a anunțat că se retrage din tratatul de control al armelor cu Rusia.

John Bolton, consilierul pe securitate al lui Trump, care a făcut lobby pentru retragerea SUA din tratatul din 1987 privind forțele nucleare intermediare (INF), se află la Moscova pentru a discuta tratatul. SUA acuză Rusia de încălcarea tratatului prin dezvoltarea unui nou sistem de rachete.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării