main logo
347

Donald Trump spune că nu a citit raportul Mueller

Preşedintele american Donald Trump a afirmat, sâmbătă, că nu a citit raportul de anchetă cu privire la un amestec rus în alegerile prezidenţiale din 2016.

Donald Trump spune că nu a citit raportul Mueller

“Încă nu am citit raportul Mueller, deşi am tot dreptul să fac asta. Ştiu doar concluziile”, a scris Trump pe Twitter, subliniind concluzia conform căreia nu există elemente care să probeze o înţelegere între echipa sa de campanie şi Rusia în alegerile prezidenţiale americane, transmite Știri.md cu referire la news.ro.

În această săptămână, o comisie din cadrul Congresului american a angajat o procedură cu caracter constrângător, cu scopul de a obţine întregul raport Mueller, care-l poate viza pe Donald Trump, şi nu o versiune cenzurată a acestuia, pe care o pregăteşte în prezent secretarul Justiţiei William Barr.

Donald Trump a dat asigurări că nu vede vreo problemă ca raportul să fie publicat, însă congresmenii se tem că preşedintele ar putea să-şi invoce autoritatea prezidenţială pentru a bloca difuzarea raportului.

Raportul de aproape 400 de pagini al procurorului special Robert Mueller, întocmit după 22 de luni de anchetă, conchide că nu există elemente care să probeze o înţelegere sau o coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia în vederea influenţării rezultatelor alegerilor prezidenţiale, potrivit unui rezumat scurt al documentului, publicat de Bill Barr la 24 martie.

Însă Mueller nu-l ”exonerează” pe Trump de acuzaţia de obstrucţionarea justiţiei în ancheta rusă.

Barr a promis să facă public raportul la jumătatea lui aprilie, iar până atunci lucrează la cenzurarea anumitor pasaje sensibile, care ar putea pune în pericol surse sau conţine elemente despre alte anchete în curs.

Însă congresmeni democraţi, care sunt majoritari în Camera inferioară a Legislativului, cer ca raportul original să le fie transmis, întrucât secretarul Justiţiei, numit de Trump, nu este, în opinia lor, un observator neutru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării