main logo
329

Donald Trump şi-a anulat discursul despre Starea naţiunii

Preşedintele american Donald Trump a admis miercuri că va trebuie să-şi amâne discursul despre "Starea naţiunii" până după încetarea blocajului bugetar care afectează agenţiile federale.

Donald Trump şi-a anulat discursul despre Starea naţiunii

Trump a criticat-o pe Nancy Pelosi, liderul opoziţiei şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor, după ce aceasta i-a retras invitaţia de a susţine discursul, transmite Știri.md cu referire la moldpres.md.

Pelosi afirmă că s-a răzgândit şi a anulat invitaţia din cauza blocajului bugetar care afectează agenţiile federale şi angajaţii din sistemul federal.

"Este prerogativa ei - Voi susţine discursul după ce blocajul se va încheia. Nu caut un loc alternativ pentru discursul despre Starea Naţiunii pentru că nu există o alternativă care să poate concura cu istoria, tradiţia şi importanţa Camerei Reprezentanţilor", afirmă Trump într-un mesaj pe Twitter.

Donald Trump, a anunţat, joi seară, că i-a anulat un turneu în străinătate preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în contextul în care aceasta i-a cerut anterior să reprogrameze discursul.

Activităţile a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de aproape patru săptămâni din raţiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Donald Trump cere 5,7 miliarde de dolari pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016. Aproximativ 800.000 de angajaţi ai agenţiilor guvernamentale federale din Statele Unite sunt afectaţi direct de blocajul bugetar, neprimind salariile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării