main logo
512

Donald Trump: Rinichiul are un loc foarte special în inimă

Donald Trump a declarat miercuri că „rinichiul are un loc foarte special în inimă”, luând prin surprindere comunitatea medicală, însă cel mai probabil liderul de la Casa Albă a încercat să sublinieze importanța acestui organ vital.

Donald Trump: Rinichiul are un loc foarte special în inimă

Donald Trump a semnat miercuri un ordin executiv ce privește restructurea programelor de transplant de organe și dializă, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

„Aţi muncit atât de mult la rinichi. Foarte special. Rinichiul are un loc foarte special în inimă. Este un lucru incredibil”, a afirmat liderul SUA într-un discurs prin care a anunțat planul guvernamental.

Afirmația președintelui american a stârnit vâlvă pe Internet, în condițiile în care cele două organe, rinichii și inima, sunt plasate la om în zone diferite ale trunchiului.

Totuși, este puțin probabil ca Trump chiar să creadă că rinichii sunt situați în inimă, ci mai degrabă liderul de la Casa Albă a încercat să sublinieze importanța sănătății rinichilor, în condițiile în care aproximativ 37 de milioane de americani suferă de boli renale.

Se estimează că 96% dintre persoanele cu boli renale sau care au o funcție renală ușoară redusă nu știu că au o problemă, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, informează postul CNN.

De cele mai multe ori pacienții află că au probleme renale abia când ajung într-o fază gravă a bolii, când singurele opțiuni rămase sunt dializa ori transplantul.

Această nouă gafă se în scrie într-o serie comise de președintele american, cea mai recentă fiind de Ziua Națională. Discursul de 4 iulie al lui Donald Trump a fost marcat de două gafe, speculate imediat de presa americană. Întâi, şeful Casei Albe i-a lăudat pe revoluţionarii care în 1775 au luat cu asalt... aeroporturile. 

Preşedintele a mai făcut o greşeală: a plasat în timpul Războiului de Independenţă o bătălie care s-a petrecut 37 de ani mai târziu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării