main logo
327

Donald Trump: Nu sunt necesare sancţiuni suplimentare împotriva Coreei de Nord

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că a decis să nu impună sancţiuni suplimentare împotriva Coreei de Nord săptămâna trecută deoarece doreşte să menţină o relaţie bună cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, relatează Euronews.

Trump: Nu sunt necesare sancţiuni suplimentare împotriva Coreei de Nord

De asemenea, un alt motiv invocat de Donald Trump a fost că „cetăţăţenii Coreei de Nord suferă deja suficient”. „Nu am considerat necesar impunerea de noi sancţiuni la acest moment. Nu înseamnă că nu le voi impune ulterior”, a declarat preşedintele american, transmite Ştiri.md cu referire la mediafax.ro.

„Cetăţenii din Coreea de Nord suferă suficient. Au o situaţie destul de grea”, a adăugat Donald Trump.

Preşedintele american a reiterat faptul că el şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un au o relaţie foarte bună. „Cred că este foarte important să menţinem o relaţie bună atâta timp cât putem”, a transmis Trump.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat în data de 22 martie că a ordonat anularea unor sancţiuni pe care Departamentul american al Trezoreriei tocmai le-a impus Coreei de Nord.

"S-a anunţat astăzi de către Departamentul american al Trezoreriei că noi sancţiuni de amploare vor fi adăugate celor impuse deja Coreei de Nord. Am ordonat deja retragerea acestor sancţiuni suplimentare!", a declarat Donald Trump prin Twitter.

Donald Trump s-a întâlnit de două ori cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, dar negocierile pe tema denuclearizării nu au ajuns încă la niciun rezultat.

Summitul din Vietnam, dintre preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un s-a terminat brusc, fără o concluzie. În urma summitului din perioada 27-28 februarie, nu au mai existat informaţii despre contact direct între Washington şi Phenian. Choe Son Hui a transmis că relaţiile dintre cei doi lideri sunt încă bune şi „chimmia dintre ei este minunată”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării