main logo
379

Donald Trump, încrezător că Irlanda va fi într-o stare grozavă după Brexit

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat miercuri că este încrezător că se va găsi o soluţie bună la chestiunea statului frontierei irlandeze după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează agenţia Dpa.

Donald Trump, încrezut că Irlanda va fi într-o stare grozavă după Brexit

Irlanda va fi "într-o stare grozavă" după Brexit, a declarat Trump, care a sosit miercuri în prima sa vizită în Irlanda în calitate de lider al SUA, transmite Ştiri.md cu referire la mediafax.ro.

"Nu cred că frontiera va fi o problemă", a adăugat preşedintele american.

Situaţia frontierei între provincia britanică Irlanda de Nord şi Irlanda, stat membru al Uniunii Europene, s-a dovedit a fi una din cele mai delicate chestiuni în cadrul procesului Brexit.

Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, în scopul evitării introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene, însă această prevedere este puternic contestată de numeroşi parlamentari britanici.

Liderul de la Casa Albă avut o întrevedere de 30-40 de minute cu premierul Irlandei, Leo Varadkar, urmând să ajungă apoi la un teren de golf şi hotel din localitatea Doonbeg, proprietăţi cumpărate de Trump în anul 2014, unde va petrece două nopţi.

Un purtător de cuvânt al premierului irlandez a declarat că discuţiile între cei doi lideri au fost despre relaţiile între Washington şi Dublin, regimul de vize, comerţ şi Brexit.

După călătoria în Irlanda, preşedintele Trump va efectua joi o vizită şi în Franţa, pentru o ceremonie de comemorare a Debarcării în Normandia, urmând ca vineri să revină în Statele Unite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării