main logo
388

Donald Trump: Blocarea imigrației ilegale este vitală pentru națiune

S-au cam terminat zilele senine ale președintelui Donald Trump, aflat acum în conflict deschis cu democrații, majoritari în Camera Reprezentanților.

Donald Trump: Blocarea imigrației ilegale este vitală pentru națiune

Liderul de la Casa Albă s-a adresat națiunii pentru a cere deblocarea bugetului federal, blocat după ce finanțarea zidului de la frontiera cu Mexicul a fost refuzată de democrați. 

Ce înseamnă așa numitul shutdown? Mai bine de două săptămâni nici măcar căsătorii nu s-au oficiat. 

Ambasadele au asigurat doar chestiunile curente. Până și strângerea gunoaielor a fost afectată. Deocamdată, lucrurile par că nu se mișcă, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Principalul obstacol în calea unui acord între democrați și președinte este ambiția lui Trump de a construi bariera de securitate de la frontiera cu Mexicul.

Donald Trump insistă că blocarea imigrației ilegale este vitală pentru națiune.

Donald Trump, preşedintele SUA: Unii au sugerat că bariera este imorală. Atunci, de ce politicienii bogaţi construiesc ziduri, bariere şi porţi în jurul caselor lor? Nu fac asta pentru că îi urăsc pe cei din exterior ci pentru că îi iubesc pe cei din interior.

Războiul cu democrații este departe de a fi încheiat. Adversarii președintelui, majoritari în Camera Reprezentanților, vor să vadă cât de mult îl susțin republicanii în Congres.

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor: Din nefericire, aproape tot ce am auzit din partea preşedintelui în această dispută a fost dezinformare şi chiar răutăţi. 

Preşedintele a ales teama.

Democrații vor să adopte o lege care să permită imediat relansarea activității Departamentului Trezoreriei, a Comisiei pentru Obligațiuni și a altor agenții federale aflate în prezent în blocaj.

Într-un gest de protest, mai mulți democrați i-au dus lierului de la Casa Albă cutii cu gunoaie pentru a-i sugera, spun ei, să renunțe la fantezii și să se ocupe de interesele cetățenilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării