main logo
601

Donald Trump are o statuie controversată în țara natală a soției

O statuie a președintelui american Donald Trump a fost construită în orașul Sela pri Kamniku din Slovenia, țara natală al soției sale, Melania Trump.

Donald Trump are o statuie controversată în țara natală a soției

Statuia din lemn, înaltă de aproximativ opt metri, îl înfățișează pe președintele american cu un cap pătrat, îmbrăcat într-un costum albastru și o cravată roșie, ridicându-și pumnul în aer, într-o poziție similară celei în care stă Statuia Libertății, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Artistul din spatele construcției, Tomaz Schlegl, a declarat pentru agenția de presă AFP că statuia reprezintă o reacție  asupra politicilor populiste ale președintelui, potrivit BBC.

„Pentru prima dată în urma celui de-Al Doilea Război Mondial, populismul iese la suprafață: uitați-vă la prim-ministrul britanic Boris Johnson, la Trump, la președintele nostru, la prim-ministrul ungar Viktor Orban. Unde se îndreaptă lumea aceasta? Vrem să le deschidem ochii oamenilor pentru a vedea ce este democrația”, a declarat Schlegl.

Statuia are și un mecanism ce permite crearea unor expresii faciale care se schimbă de la „foarte prietenos în timpul săptămânii, la foarte nervos în weekend”, spune Schlegl, menționând că a gândit acest lucru ca un simbol al ipocriziei politicienilor populiști.

Construcția a fost criticată atât de localnici, cât și în mediul online, unde a fost numită „o risipă de lemn” care nu trebuia construită.

„Vecinii noștri mai tradiționali consideră că statuia este urâtă și nepotrivită în peisajul nostru frumos”, a declarat artistul.

Construcția a fost ridicată la numai o lună de când o statuie cu Melania Trump a apărut în Sevnica, Slovenia, locul în care s-a născut Prima Doamnă a Statelor Unite. 

Statuia Melaniei o întruchipează purtând un pardesiu albastru și a fost criticată de localnici, care consideră că structura arată mai mult ca un personaj din filmul Smurfs decât cu Melania Trump.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării