main logo
195

Donald Trump ar putea reveni pe Facebook

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, ar putea avea voie să revină pe Facebook, chiar dacă suspendarea contului său va expira în 2023, a declarat joi Nick Clegg, de la compania mamă Meta Platforms, în cadrul unui eveniment exclusivist, potrivit platformei Semafor.

Donald Trump ar putea reveni pe Facebook

Cei de la Meta Platforms vor lua o decizie după ce se va discuta cu experți și va fi cântărit riscul de prejudicii în lumea reală, a spus Clegg, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Este pentru prima dată când Clegg, care, în calitate de președinte al afacerilor globale, însărcinat cu decizia de a ridica sau nu sancțiunea, a discutat public despre ceea ce gândește.

Lui Trump i s-a interzis să posteze pe mai multe platforme online după revoltele din 2021 din ianuarie de la clădirea Capitoliului din Washington, D.C. Este vorba despre Facebook, aplicația soră Instagram, Twitter și YouTube de la Google au considerat că a incitat la violență.

„Când iei o decizie care afectează domeniul public, trebuie să acționezi cu mare precauție”, a declarat Clegg pentru Semafor.

Este puțin probabil ca comentariile lui Clegg să mulțumească pe toată lumea la Washington. Conservatorii au acuzat platforma că le cenzurează opiniile, în timp ce progresiștii au încercat să o împiedice să distribuie ceea ce ei consideră a fi conținut toxic.

Decizia va avea, de asemenea, efecte materiale asupra posibilei campanii prezidențiale din 2024 a lui Trump. El avea 35 de milioane de adepți numai pe Facebook înainte de suspendare; acum pare să aibă 4 milioane de urmăritori pe platforma în curs de dezvoltare Truth Social, pe care a ajutat-o să o lanseze, dar care nu a apărut ca un concurent major pentru platformele de socializare consacrate.

YouTube a declarat anul trecut că va ridica suspendarea sa odată ce riscul de violență va scădea, în timp ce Twitter l-a interzis definitiv pe Trump. Cu toate acestea, directorul general al Tesla, Elon Musk, care s-a oferit să cumpere Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, dar care încearcă să pună capăt înțelegerii, a declarat că i-ar permite fostului președinte să revină dacă ar deține compania.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării