main logo
372

Donald Trump a sugerat că migranții ar trebui împușcați în picioare

Președintele american Donald Trump a sugerat în cadrul unei întâlniri din luna martie că migranții ar trebui împușcați în picioare, pentru a fi încetiniți după ce trec granița. Informațiile au apărut abia acum în presa americană.

Donald Trump a sugerat că migranții ar trebui împușcați în picioareFoto: Twitter

În cadrul întâlnirii respective, Donald Trump a cerut închiderea întregii granițe dintre SUA și Mexic, relatează The New York Times, conform CNN.

Donald Trump ar fi renunțat la idee după „o săptămână frenetică de crize prezidențiale de nervi ”, dar a insistat ulterior pentru demiterea oficialilor care s-au opus ideii, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

La întâlnirea din luna martie ar fi fost prezenți, printre alți oficiali americani, consilierul prezidențial Stephen Miller, secretarul pentru Securitate Internă Kirstjen Nielsen, secretarul american de Stat Mike Pompeo, șeful pentru Protecția Vămilor de atunci, Kevin Mc Aleenan, șeful de cabinet Mick Mulvaney, consilierul prezidențial Jared Kushner.

„Mă faceți să arăt ca un idiot!” Am candidat pentru asta. Este problema mea”, ar fi strigat Trump în timpul întâlnirii.

Reacția președintelui Ucrainei în urma scandalului în care este implicat Donald Trump.

Informațiile scoase la iveală de The New York Times arată cât de complicată este problema migrației în cadrul Administrației din SUA, având în vedere că președintele nu a reușit momentan să construiască zidul de la frontiera SUA-Mexic, promisiune făcută în cadrul campaniei sale.

Nielsen și Kushner ar fi încercat să discute despre această problemă cu președintele, insistând că închiderea granițelor nu îi va împiedica pe migranți să aplice pentru azil.

„Vă pasă doar de prietenii voștri din Mexic. Mi-a ajuns. Vreau să fie gata până mâine la prânz”, a spus Trump.

Ulterior, consilierii prezidențiali l-au îndemnat pe Trump să amâne termenul pentru vinerea următoare și au insistat față de oficialii mexicani să accepte mai mulți migranți.

Miller i-a spus lui Trump că parte din problemă sunt consilierii prezidențiali, care citează restrângeri legale, și că o rezolvare posibilă ar fi ca migranții să fie respinși la graniță.

Până la mijlocul săptămânii următoare, Trump ar fi abandonat ideea și a sugerat opțiunea impunerii de tarife.

„Președintele era frustrat și cred că și-a luat un moment să apese butonul de resetare. Președintele voia să fie rezolvată repede problema”, a declarat Thomas Homan, șeful de atunci al Autorității pentru Imigranți și Vămi (ICE).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării