180
0
Donald Trump a respins o rezoluţie a Congresului care înceta implicarea Statelor Unite în războiul din Yemen
180
0

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi-a folosit marţi dreptul de veto faţă de o rezoluţie a Congresului american care prevedea că Washingtonul nu se va mai implica în conflictul din Yemen, potrivit unui comunicat al Casei Albe, citat de Reuters.

„Rezoluţia este o încercare periculoasă de a-mi slăbi prerogativele constituţionale şi pune în pericol vieţile bravilor militari americani”, a declarat Donald Trump în motivarea utilizării dreptului de veto, transmite Ştiri.md cu referire la mediafax.ro.

Congresul a adoptat pe 4 aprilie un proiect de rezoluţie care prevedea că Statele Unite nu vor mai acorda asistenţă coaliţiei formate din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite în războiul din Yemen.

Începând din 2015 Statele Unite au oferit asistenţă tehnică şi informaţii secrete Arabiei Saudite şi Emiratelor Arabe Unite în acţiunile militare pe care aceste două ţări le desfăşoară împotriva rebelilor houthi în Yemen. Arabia Saudită şi o coaliţie formată din mai multe state arabe au lansat peste 19.000 de raiduri aeriene în Yemen, lovind şi civili, spitale şi staţii de tratare a apei. Organizaţiile umanitare estimează că 60.000 de civili au fost ucişi în război. De asemenea, 85.000 de copii au murit din cauza malnutriţiei.

Mai multe anchete au scos la iveală faptul că, în Yemen, coaliţia condusă de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite recrutează copii pentru a lupta împotriva rebelilor houthi.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter