main logo
464

Donald Trump a prelungit sancţiunile pentru Phenian

Preşedintele american Donald Trump a calificat vineri arsenalul nuclear nord-coreean drept o "ameninţare excepţională şi extraordinară", pentru a justifica menţinerea sancţiunilor Washingtonului contra Phenianului.

Donald Trump a prelungit sancţiunile pentru Phenian

Pentagonul a anunţat, totuşi, la câteva ore suspendarea pe termen nedefinit a noilor exerciţii comune americano-sud-coreene, în vederea susţinerii negocierilor diplomatice în desfăşurare cu Coreea de Nord, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

"Nu mai există ameninţare nucleară din partea Coreii de Nord", afirma liderul de la Casa Albă la revenirea sa la Washington după summitul istoric de la Singapore, din 12 iunie.

Însă, o declaraţie prezidenţială trimisă vineri Congresului Statelor Unite are un ton absolut diferit, explicând motivele pentru care Washingtonul va menţine sancţiuni economice dure faţă de Phenian.

"Existenţa şi riscul proliferării materialelor de fisiune în scopuri militare în Peninsula Coreea şi acţiunile şi politicile guvernului Coreii de Nord continuă să constituie o ameninţare excepţională şi extraordinară pentru securitatea naţională, politica externă şi economia Statelor Unite", a scris vineri preşedintele Donald Trump.

În această declaraţie oficială, liderul american justifică astfel menţinerea sancţiunilor contra Phenianului şi prelungirea cu încă un an a ‘stării de urgenţă naţionale’ decretate în 2008 în această privinţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării