main logo
724

Doi soţi refuză să-şi deconecteze de la aparate copilul grav bolnav

Papa de la Roma s-a solidarizat cu un cuplu de părinţi din Marea Britanie, care refuză să-şi deconecteze de la aparate copilul, în vârstă de aproape doi ani, care se află în stare semi-vegetativă.

Doi soţi refuză să-şi deconecteze de la aparate copilul grav bolnavDoi soţi refuză să-şi deconecteze de la aparate copilul grav bolnav

Deşi justiţia britanică s-a pronunţat pentru deconectarea micuţului Alfie Evans, părinţii solicită continuarea tratamentului în străinătate, scrie prime.md.

Într-un mesaj postat pe twitter, Papa Francisc şi-a exprimat speranţa că sunt luate toate măsurile necesare pentru îngrijirea copilului.
Potrivit presei britanice, Alfie Evans suferă de o maladie neurologică rară şi e ţinut în viaţă artificial.

Micuţul a intrat în comă pe când avea doar 7 luni şi, chiar dacă specialiştii nu au stabilit un diagnostic clar, echipa medicală a constatat că starea micuţului nu se ameliorează şi a decis că nu este în interesul suprem al copilului continuarea tratamentului.

Înalta Curte de Justiţie din Marea Britanie, Curtea de Apel şi Curtea Supremă au decis că medicii au dreptul să întrerupă tratamentul, împotriva voinţei părinţilor.

Solicitarea soţilor Evans a fost respinsă şi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, ceea ce a pus capăt procedurilor judiciare. Părinţii lui Alfie au refuzat, totuşi, să semneze actele privind deconectarea fiului lor de la aparate şi spun că vor să încerce şi alte metode de tratament în Italia.

În acest sens, ei au declanşat o campanie pe reţelele de socializare şi au deschis un fond de donaţii. Până acum, petiţia lor a fost semnată de 200 de mii de oameni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării