538
0
Doi pinguini amatori de sushi, reținuți de poliție
538
0

Autorităţile de mediu din Noua Zeelandă şi-au exprimat marţi îngrijorarea pentru soarta a două exemplare de pinguin mic ce au încercat în mod repetat să ajungă în centrul capitalei riscând să fie călcate de maşini, relatează DPA.

Perechea de pinguini a fost surprinsă de două ori săptămâna aceasta ascunzându-se sub un local specializat în vânzarea de sushi din gara Wellington, intervenţia poliţiei fiind solicitată cel puţin o dată pentru a îndepărta păsările, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

După ce au fost descoperiţi a doua oară în zona populată, pinguinii au fost prinşi şi plasaţi într-un adăpost asemănător unui cuib, în care au fost puse crenguţe şi iarbă, pentru a se simţi confortabil.

Deşi pădurarii au declarat că pinguinilor părea să le placă noul adăpost, marţi dimineaţă ei dispăruseră din nou.

Jack Mace, director în cadrul Departamentului de Mediu, a declarat că acest lucru ar putea fi normal, deoarece pinguinii „se îndreaptă dimineaţa devreme spre mare pentru a se hrăni”.

Totuşi, şoferilor li s-a recomandat să fie atenţi în zona portului şi a gării din Wellington.

Datorită eforturilor de protejare a acestei specii, exemplarele de pinguin mic din zona Wellington Harbour s-au înmulţit în ultima perioadă. Astfel, „vom continua să vedem pinguini în centrul Wellington şi în apropierea portului, în timp ce unele păsări aventuroase caută zone noi pentru cuibărit”, a explicat cercetătorul Graeme Taylor.

„Unii dintre aceşti pinguini vor intra în contact cu oamenii”, a indicat el adăugând că acest lucru nu ar fi o problemă dacă nu ar exista riscul ca păsările să fie călcate de maşini.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter