main logo
874

Doi pinguini amatori de sushi, reținuți de poliție

Autorităţile de mediu din Noua Zeelandă şi-au exprimat marţi îngrijorarea pentru soarta a două exemplare de pinguin mic ce au încercat în mod repetat să ajungă în centrul capitalei riscând să fie călcate de maşini, relatează DPA.

Doi pinguini amatori de sushi, reținuți de poliție

Perechea de pinguini a fost surprinsă de două ori săptămâna aceasta ascunzându-se sub un local specializat în vânzarea de sushi din gara Wellington, intervenţia poliţiei fiind solicitată cel puţin o dată pentru a îndepărta păsările, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

După ce au fost descoperiţi a doua oară în zona populată, pinguinii au fost prinşi şi plasaţi într-un adăpost asemănător unui cuib, în care au fost puse crenguţe şi iarbă, pentru a se simţi confortabil.

Deşi pădurarii au declarat că pinguinilor părea să le placă noul adăpost, marţi dimineaţă ei dispăruseră din nou.

Jack Mace, director în cadrul Departamentului de Mediu, a declarat că acest lucru ar putea fi normal, deoarece pinguinii „se îndreaptă dimineaţa devreme spre mare pentru a se hrăni”.

Totuşi, şoferilor li s-a recomandat să fie atenţi în zona portului şi a gării din Wellington.

Datorită eforturilor de protejare a acestei specii, exemplarele de pinguin mic din zona Wellington Harbour s-au înmulţit în ultima perioadă. Astfel, „vom continua să vedem pinguini în centrul Wellington şi în apropierea portului, în timp ce unele păsări aventuroase caută zone noi pentru cuibărit”, a explicat cercetătorul Graeme Taylor.

„Unii dintre aceşti pinguini vor intra în contact cu oamenii”, a indicat el adăugând că acest lucru nu ar fi o problemă dacă nu ar exista riscul ca păsările să fie călcate de maşini.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării