main logo
467

Doi jurnalişti şi un activist, închişi timp de 3 ani pentru terorism

O instanță turcă a achitat doi jurnaliști și un activist al drepturilor omului, care au stat 3 ani în spatele gratiilor, fiind acuzați de terorism.

Doi jurnalişti şi un activist, închişi timp de 3 ani pentru terorismFoto: agerpres.ro

Aceștia au fost acuzați de propagandă teroristă în urma colaborării cu un ziar kurd, care ulterior a fost închis, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Pentru faptele lor, riscau 14 ani de închisoare.

Cei trei, Erol Onderoglu, Ahmet Nesin și Sebme, Korur Fincanci, care au fost închiși în iunie 2016, au susținut în tot acest timp că doar apărau libertatea de exprimare.

“Singura infracțiune a fost cea împotriva libertății de exprimare”, a susținut Korur Fincanci, înainte să se dea verdictul.

Când a fost eliberată, Fincanci a părăsit sala de judecată și le-a arătat semnul victoriei reporterilor care așteptau afară.

Într-o declarație publicată în aprilie, Onderoglu a declarat că privește acest proces ca parte a unui efort de a intimida jurnaliștii din Turcia. 

“Este o mare victorie pentru justiție și pentru libertatea presei”, a declarat secretarul general al organizației Reporteri Fără Frontiere (RFF), Christophe Deloire.

Anul trecut, Turcia a trimis după gratii 68 de jurnaliști - cel mai mare număr din orice alt stat din lume. Mulți dintre ei sunt de origine kurdă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării