main logo
714

Doi gardieni, luați ostatici de 2 deținuți. Ce au cerut pentru eliberarea lor

O luare de ostatici a doi gardieni de închisoare de către doi deţinuţi periculoşi în Suedia s-a încheiat cu eliberarea lor miercuri seară, după 9 ore de negocieri şi o improbabilă livrare de 20 de pizza kebab la centrul penitenciar, scrie AFP.

Doi gardieni, luați ostatici de 2 deținuți. Ce au cerut pentru eliberareFoto: ziaruldeiasi.ro

Gardienii, care au fost eliberaţi în două etape în cursul serii, "nu au fost răniţi şi vor merge la familiile lor", a declarat pentru AFP Stina Lyles, o purtătoare de cuvânt a administraţiei penitenciare suedeze, transmite Știri.md cu referire la Ziaruldeiasi.ro.

Miercuri, în jurul orei locale 12:30 (10.30 GMT), doi deţinuţi din centrul penitenciarului de înaltă securitate Hällby, în apropierea oraşului Eskilstuna, au reuşit să pătrundă în spaţiul rezervat gardienilor, a spus Torkel Omnell, un alt responsabil penitenciar. În interior se aflau doi gardieni care au fost imediat luaţi ostatici. 

Apoi "a fost trimis un mediator la faţa locului" şi poliţia a fost mobilizată, a explicat Torkel Omnell.

Potrivit mai multor publicații suedeze, două condiţii au fost puse pentru eliberarea ostaticilor: un elicopter pentru a fugi şi 20 de pizza cu carne kebab care să fie împărţite între deţinuţi.

"Da, mai multe pizza au fost livrate", a confirmat Stina Lyles pentru AFP. O pizzerie locală, Hällby Pizzeria, a confirmat, de asemenea, că a onorat comanda neobişnuită, explicând că a rămas fără carne.

"Administraţia închisorii nu a spus prea multe când a comandat. Şi nu am fost plătit, doar au venit, au luat pizza şi au plecat", a spus la postul naţional de televiziune SVT Beshar Toma, angajat al pizzeriei.

Cei doi deţinuţi, ambii executând lungi pedepse pentru crimă, au fost transferaţi la secţia de poliţie urmând a fi audiaţi pentru "răpire", potrivit forţelor de ordine.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării