main logo
654

Doi frați susțin că plata impozitelor contravine voinței lui Dumnezeu

Doi fraţi din Australia au refuzat să plătească impozitul pe venit pe motiv că această impunere ''contravine voinţei lui Dumnezeu''.

Doi frați susțin că plata impozitelor contravine voinței lui DumnezeuFoto: pixabay.com

Ei au fost obligaţi să achite peste 2,3 milioane de dolari australieni (1,6 milioane de dolari americani) după ce un judecător a dispus că Biblia nu menţionează ''să nu plăteşti impozit'', transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Fanny Alida Beerepoot şi fratele său, Rembertus Cornelis Beerepoot, au refuzat să plătească impozit pe venit începând din anul 2011 pe motiv că achitarea taxelor către stat ar însemna nesupunerea faţă de Dumnezeu, a notat joi presa locală. 

Cei doi, misionari creştini, au compărut săptămâna aceasta la Curtea Supremă din Tasmania din capitala statului, Hobart, după ce s-a constatat că datorează aproape 930.000 de dolari sub formă de impozit pe venit neachitat şi cheltuieli cumulate, conform Australian Associated Press. 

În documentele înaintate instanţei, fratele a susţinut că legislaţia privind obligaţia de achitare a impozitului contravine legii ”Atotputernicului Dumnezeu”, a notat postul australian ABC. 

”Proprietatea este învestită de Dumnezeul Atotputernic şi El este cel pe care îl slujim”, a spus el argumentând că „legea Atotputernicului Dumnezeu este legea supremă pe acest pământ”. 

Judecătorul și-a bazat decizia pe textul biblic ”Dacă nu puteţi să-mi găsiţi un pasaj în scriptură sau evanghelie care susţine ”să nu plăteşti impozit”, atunci, vedeţi voi, am dificultăţi în găsirea unui punct de plecare”, a declarat judecătorul Stephen Holt. 

Judecătorul a precizat că la o căutare pe Google a descoperit relatarea în care Iisus pe spune discipolilor săi ”daţi Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”. 

Cei doi au fost obligaţi să plătească împreună 2,3 milioane de dolari statului australian. Judecătorul a menţionat că cei doi aveau o convingere ”sinceră şi reală” şi nu invocaseră acest motiv pentru a evita responsabilităţile fiscale. 

”Însă, după părerea mea, Biblia precizează efectiv faptul că problemele civile şi legile lui Dumnezeu operează în două sfere diferite”, a declarat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării