main logo
648

Doi bărbaţi care au ucis mai multe femei au fost executați în Japonia

Primele pedepse capitale din acest an din Japonia au fost puse în aplicare vineri, în cazul a doi bărbați condamnați la moarte pentru mai multe crime, potrivit CNN.

Doi bărbaţi care au ucis mai multe femei au fost executați în JaponiaFoto: libertatea.ro

Koichi Shoji, 64 de ani şi Yasunori Suzuki, 50 de ani, au fost condamnaţi la moarte prin spânzurare pentru mai multe crime comise în 2001 şi 2004, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Primul bărbat a ucis două femei în prefectura din Kanagawa, iar al doilea bărbat a jefuit și ucis trei femei, informează CNN. 

n Japonia, execuţiile sunt făcute în secret fără a fi anunţată în prealabil familia sau reprezentanţii legali, potrivit Amnesty International. 

De asemenea, condamnaţii japonezi află cu doar câteva ore înainte de a fi executaţi. Pedeapsa capitală este rezervată, de obicei, celor care au comis multiple crime. 

Toate execuțiile sunt efectuate prin spânzurare. Din 2012 până în prezent, în Japonia au avut loc 38 de execuții. Japonia şi Statele Unite sunt singurele ţări cu democraţii consolidate în care mai este în vigoare pedeapsa capitală. 

Aproximativ 170 de state au desființat sau au suspendat execuțiile, deoarece Adunarea Generală a Națiunilor Unite a solicitat o moratorie universală a pedepsei cu moartea în 2007. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării