118
0
Doi alpinişti au murit într-o avalanşă produsă pe muntele Ben Nevis
118
0

Doi alpinişti au murit şi alţi doi au fost răniţi într-o avalanşă produsă pe muntele Ben Nevis, cel mai înalt munte din Marea Britanie.

Poliţia scoţiană a fost informată în legătură cu avalanşa produsă pe la vârful Ben Nevis (1.345 metri înălţime) la ora 11:50 locală şi coordonează operaţiunile de căutare a victimelor şi de salvare a răniţilor, transmite Știri.md cu referire la Tvrmoldova.md.

Incidentul s-a produs în apropiere de oraşul Fort William, în vestul Scoţiei.

Poliţia a confirmat numărul victimelor. „Din păcate, putem confirma că doi oameni au murit şi alţi doi au fost răniţi”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Serviciul de ambulanţă scoţian a fost alertat în legătură cu acest incident şi a trimis o ambulanţă aeriană, trei ambulanţe auto şi o echipă de prim ajutor la faţa locului.

„Sunt veşti tragice”, a declarat premierul scoţian, Nicola Sturgeon, într-un mesaj pe Twitter. „Gândurile mele se îndreaptă către familiile victimelor şi către cei răniţi”, a spus ea.

La începutul acestui an, o femeie a murit după ce a căzut de pe muntele Ben Nevis de la o înălţime de 150 de metri, scrie Agerpres.

Citește și
article image
Filmare cu ultimele momente ale alpiniștilor morți, găsită...
0
721
article image
Un alpinist a dezvăluit ce a văzut pe acoperişul lumii
0
788
article image
Doi alpiniști utilitari, salvați de pe un zgârie-nori în...
0
166
article image
Patru alpiniști germani au murit într-o avalanșă în Elveția
0
109