main logo
407

Dodon: Instituțiile principale ale statului au o conlucrare eficientă

Preşedintele Igor Dodon susţine că între instituţiile principale ale statului există o conlucrare eficientă.

Dodon: Instituțiile principale ale statului au o conlucrare eficientăFoto: Știri.md

Potrivit Infotag, el a comunicat pe pagina sa de facebook că acest subiect a fost discutat marţi seara la întrevederea de lucru cu Ambasadorul Franţei în RM, Pascal Le Deunff, transmite Știri.md.

Şeful statului a menţionat că a adus mulţumiri Franţei pentru sprijinul acordat noii guvernări de la Chişinău.

"Între instituţiile statului există o conlucrare eficientă şi deja, la începutul fiecărei săptămâni, are loc o şedinţă de lucru cu participarea Preşedintelui ţării, a prim-ministrului şi preşedintelui Parlamentului, în cadrul căreia sunt fixate priorităţile de pe agenda internă şi externă a ţării. Acest lucru are loc în premieră în istoria Republicii Moldova şi este o practică binevenită", a declarat Dodon.

El a reiterat intenţia de a promova în continuare o politică externă echilibrată de stabilire a unor relaţii reciproc avantajoase cu partenerii din Est şi din Vest, cu respectarea statutului de neutralitate permanentă a statului nostru şi apărarea intereselor naţionale ale Republicii Moldova.

Potrivit lui, în cadrul dialogului, a fost făcut un schimb de opinii cu privire la politica internă şi externă a ţării, precum şi la starea actuală a relaţiilor moldo-franceze. 

"În context, am menţionat necesitatea intensificării dialogului politic bilateral, inclusiv prin intermediul întrevederilor la nivel înalt.

Am apreciat buna cooperare dintre statele noaste în toate domeniile de interes comun, exprimând mulţumiri pentru asistenţa financiară considerabilă oferită de Franţa ţării noastre prin diverse proiecte de colaborare", a remarcat Preşedintele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării