main logo
1662

Dmitro Kuleba va pleca în China pentru prima dată de la începutul războiului

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, se va afla la Beijing de marți până vineri, aceasta fiind prima sa vizită în capitala Chinei de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în țara sa, în februarie 2022, relatează Politico.

Kuleba va pleca în China pentru prima dată de la începutul războiuluiFoto: news.ro

Ministerul chinez de Externe a furnizat puține detalii în afară de un anunț al purtătorului de cuvânt Mao Ning, care a declarat că Dmitro Kuleba se va afla în China de marți până vineri. Vizita lui Kuleba a fost făcută la invitația omologului său chinez, Wang Yi, a relatat agenția de stat Xinhua, transmite Știri.md cu referire la news.ro.

Ucraina a confirmat, de asemenea, că întâlnirea va avea loc. Principala temă de discuție va fi „căutarea de modalități pentru (a opri) agresiunea rusă și rolul posibil al Chinei în obținerea unei păci stabile și juste”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Kiev.

Vizita va avea loc la scurt timp după ce președintele american, Joe Biden, care a condus eforturile internaționale de a ajuta Ucraina, a anunțat că nu va candida pentru realegere. De asemenea, deplasarea lui Kuleba are loc la câteva săptămâni după ce președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a criticat deschis Beijingul pentru că a ajutat Moscova să saboteze o conferință de pace desfășurată în Elveția luna trecută.

Premierul maghiar, Viktor Orban, a cărui țară a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene de la 1 iulie, a fost și el la Beijing, după ce în prealabil a trecut pe la Kiev și Moscova, într-o autoasumată misiune de pace, dezavuată însă de conducerea Uniunii Europene. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării