main logo
839

Dmitri Medvedev: Germania se comportă ca un inamic al Rusiei

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev spune că Germania se comportă ca un inamic al Rusiei în războiul din Ucraina și sugerează că tocmai de aceea n-ar trebui să fie surprinsă de „micile probleme” pe care le are cu livrările de gaz.

Dmitri Medvedev: Germania se comportă ca un inamic al Rusiei

Practic, omul de casă al lui Vladimir Putin recunoaște că Rusia își folosește gazul ca pe o armă, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Dmitri Medvedev acuză Berlinul că duce „un război hibrid” împotriva Rusiei.

„Cancelarul german, Olaf Scholz, spune că Rusia nu mai este un furnizor de energie fiabil. În primul rând, Germania este o ţară inamicală, în al doilea rând ea a impus sancţiuni împotriva întregii economii ruseşti (...) şi ea livrează arme letale Ucrainei. Altfel spus, ea a declarat un război hibrid contra Rusiei. Germania se comportă ca un INAMIC al RUSIEI”, a scris fostul preşedinte rus. „Iar acest unchi (cancelarul Olaf Scholz - n. red.) se mai miră că germanii au mici necazuri cu gazul”, a completat Medvedev.

Deşi este puternic dependentă de sursele de energie ruseşti, Germania „va putea face faţă acestei ierni”, declarase duminică Olaf Scholz, cancelarul german.

Compania rusă Gazprom a anunţat vineri suspendarea totală, pe termen nedefinit, a livrărilor de gaze prin gazoductul Nord Stream, oficial invocând o scurgere de ulei la o turbină. Anunțul a fost făcut chiar în ziua în care preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, afirmase că a sosit momentul ca UE să impună un plafon tarifului pentru gazul natural rusesc, după ce ţările din G7 conveniseră să impună astfel de plafoane pentru petrolul importat din Rusia. În acest fel, liderii occidentali se gândesc că ar putea contracara șantajul Moscovei, care se folosește de energie ca de o armă și în același timp ar diminua veniturile cu care Moscova îşi finanţează armata în războiul contra Ucrainei.

Pe de altă parte, în stilul cu care a obișnuit în ultima vreme, de când Rusia a invadat Ucraina, fostul președinte Dmitri Medvedev amenință din nou Occidentul cu arma nucleară. El susține că statele occidentale profită de războiul din Ucraina și „joacă  șah cu moartea” pentru a distruge Rusia, o putere nucleară. Mesajul a fost publicat tot pe rețeaua socială chiar în ziua înmormântării lui Mihail Gorbaciov, la care, spre deosebire de Vladimir Putin, el a participat. Se știe că Vladimir Putin a numit căderea Uniunii Sovietice drept „o catastrofă geopolitică”, iar mulți ruși îl învinovățesc pe Mihail Gorbaciov de căderea Uniunii Sovietice. Liderul de la Kremlin a pretextat că are programul încărcat sâmbătă și nu poate ajunge la funeraliile ultimului președinte sovietic. În schimb, Dmitri Medvedev a fost.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării