main logo
575

Divorțul ar transforma-o în cea mai bogată femeie din lume

Şeful de la Amazon, Jeff Bezos, şi soţia lui nu au semnat contract prenupţial, susţine presa americană. Ceea ce înseamnă că despărţirea ar transforma-o pe MacKenzie Bezos în cea mai bogată femeie din lume.

Divorțul ar transforma-o în cea mai bogată femeie din lume

La mijloc este o avere de aproape 140 de miliarde de dolari, care ar trebuie împărţită în mod egal între cei doi parteneri.

În declaraţia prin care îşi anunţa divorţul, Jeff şi Mackenzie Bezos spun că au trecut printr-o „separare de probă” , în încercarea de a-şi salva relaţia. Însă nu dau niciun detaliu despre felul în care vor împărţi uriaşă avere, acumulată în 25 de ani de căsnicie, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Priya Sopori, avocat: „Nu mi se pare ciudat să nu aibă contract prenupţial, în special având în vedere că s-au căsătorit cu un an înainte să se mute la Seattle şi să fondeze Amazon. Aşa că , în momentul căsătoriei, aveau foarte puţine bunuri comune, era foarte simplu. În ultimii 25 de ani le-au crescut exponenţial averile şi situaţia s-a complicat extraordinar de mult.”

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, are o avere estimată la 137 de milioane de dolari, mare majoritate a banilor sunt reprezentaţi de valoarea celor aproape 79 de miliarde de acţiuni Amazon pe care le deţine, adică 16% din companie.

Bezos mai deţine compania de tehnologie spaţială Blue Origin şi ziarul Washington Post, pe care l-a cumpărat în 2013 cu un sfert de miliard de dolari.

Priya Sopori, avocat: Jumătate din tot ce deţine el, averea acumulată în timpul căsătoriei, va trece în posesia ei. 

Aşadar, averea se va împărţi. Şi ca rezultat, el va cădea în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, iar ea va urca în acest top, pentru că o parte din bunuri şi active vor fi în numele ei”

Dacă averea va fi împărţită în mod egal între cei doi, scriitoarea Mackenzie Bezos va deveni cea mai bogată femeie din lume. 

În acest moment, titlul îi aparţine lui Alice Walton, moştenitoarea lanţului de magazine Walmart, a cărei avere este estimată la 46 de miliarde de dolari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării