main logo
455

Discuţiile preliminare privind summitul Trump-Kim merg "în direcţia cea bună"

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a declarat joi că discuţiile preliminare privind o eventuală întâlnire între Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un merg "în direcţia cea bună", relatează AFP.

Discuţiile privind summitul Trump-Kim merg "în direcţia cea bună"Discuţiile preliminare privind summitul Trump-Kim merg "în direcţia cea bună".

După mai multe întâlniri la New York cu mâna dreaptă a lui Kim Jong Un, generalul Kim Yong Chol, Mike Pompeo a subliniat totuşi că rămâne "încă mult de muncă", scrie agerpres.ro.

El a refuzat să avanseze o dată privind un eventual summit, prevăzut iniţial să aibă loc la 12 iunie la Singapore, dar anulat brutal de Donald Trump, din cauza "ostilităţii" Coreei de Nord. Firul discuţiilor a fost în cele din urmă reînnodat rapid şi negocierile continuă pe mai multe fronturi.

"Pot să vă spun că s-au făcut reale progrese în ultimele 72 de ore pentru a stabili condiţiile" de desfăşurare a întâlnirii, a subliniat Mike Pompeo.

Generalul nord-coreean urmează acum să se deplaseze la Washington pentru a înmâna o scrisoare de la Kim Jong Un preşedintelui american, a adăugat secretarul de stat american.

"Va trebui ca preşedintele Kim să dea dovadă de îndrăzneală în deciziile sale dacă se doreşte să se profite de această oportunitate unică pentru a schimba lumea", a spus Mike Pompeo.

"Preşedintele Trump şi cu mine credem că preşedintele Kim este genul de lider care poate lua acest tip de decizii şi în săptămânile şi lunile care vin vom avea ocazia de a vedea dacă aşa se prezintă situaţia", a subliniat el.

De asemenea, secretarul de stat american a subliniat că "nu există divergenţe" între Washington, Seul şi Tokyo în acest dosar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării