main logo
960

Discursul lui Zelenski la ONU: Nu vă gândiți că războiul este undeva departe

În secolul XXI nu există război străin și liderii de state poartă responsabilitate nu doar pentru viitorul propriei țări, dar și pentru cel al întregii omeniri, de aceea fiecare trebuie să conștientizeze amenințarea care planează asupra omenirii și să contribuie la consolidarea păcii și sporirea siguranței.

Discursul lui Zelenski la ONU: Nu vă gândiți că războiul este departeFoto: gazeta.ru

Mesajul a fost transmis de către președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, de la tribuna Adunării Generale a ONU care se desfăşoară la New York, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a declarat că misiunea sa este de a pune capăt războiului și a făcut apel la sprijinul comunității mondiale. Acesta a vorbit despre războiul din Ucraina cu un glonte în mână, precizând că acesta este glontele care l-a ucis pe baritonul Vasilii Slipak la 26 iunie 2016, în timp ce se afla în Donbass.

„O să vă povestesc o istorie. Istoria omului pentru care „a fi auzit” a devenit sensul vieții. Acest om avea un glas dumnezeiesc. A fost numit unul dintre cei mai buni baritoni și contratenori din lume. (…) Fiecare dintre dvs. ar fi putut să asculte glasul său irepetabil. Dar, cu părere de rău, există un lucru care nu vă va permite ca acest lucru să se întâmple. Acest lucru arată – vă demonstrez îndată – astfel. 12,7 milimetri care nu pur și simplu au oprit cariera acestuia. Au oprit viața. Acesta (glontele – n.r) costă 10 dolari. Și, cu părere de rău, pe planeta noastră, astăzi, acesta este prețul vieții unui om. Sunt mii astfel de istorii. Asemenea gloanțe – milioane. Bine ați venit în secolul XXI. Secolul posibilităților, unde în loc de a „fi auziți” există posibilitatea de a fi uciși. Omul despre care v-am povestit se numea Vasilii Slipak”, a declarat președintele Ucrainei la tribuna ONU.

Acesta a vorbit despre cei cinci ani de război în regiunea Donbass și cinci ani de când Federația Rusă a anexat Crimeea. 

Potrivit acestuia, pe parcursul acestui război au decedat 13 mii de persoane, 30 de mii au fost rănite, iar jumătate de milion de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării