main logo
467

Diplomaţii Ungariei dau cu Jean-Claude Juncker de pământ: Jean-Claude Juncker a eşuat ca lider european

Europa are nevoie de lideri noi, care să recunoască interesele oamenilor şi să fie capabili să le apere, a declarat luni ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, transmite MTI, potrivit agerpres.ro.

Diplomaţii Ungariei: Jean-Claude Juncker a eşuat ca lider european

Şeful diplomaţiei ungare a făcut aceste comentarii în replică la un interviu publicat luni de cotidianul german Berliner Morgenpost în care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a angajat să ia măsuri împotriva ştirilor false legate de executivul european, în perspectiva alegerilor europarlamentare din mai, transmite Ştiri.md cu referire la stiripesurse.ro.

Ziarul german îl citează pe Juncker ca dându-l drept exemplu în acest sens pe premierul ungar Viktor Orban, care, afirmă el, i-a reproşat preşedintelui CE eşecul Brexitului, în pofida faptului că "toate dovezile arată contrariul".

Peter Szijjarto subliniază într-un comunicat că europenii "nu trebuie mânaţi ca nişte oi aşa cum crede Jean-Claude Juncker" şi îl acuză la rândul său pe preşedintele CE de "desconsiderare" la adresa acestora.

"Europenii ştiu exact ce vor şi o vor demonstra la alegerile de luna viitoare", punctează Szijjarto.

"Totuşi, fapt este că Jean-Claude Juncker a eşuat ca lider european", menţionează ministrul ungar de externe, explicând că acesta nu a reuşit să menţină Marea Britanie în UE şi pe migranţi în afara graniţelor blocului.

El reiterează cu această ocazie angajamentul guvernului ungar de a se opune "politicienilor pro-migraţie".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării