main logo
580

Diaspora, despre situația pandemică: Măștile rămân obligatorii

Pe fundalul celui de-al doilea val de infectări cu noul coronavirus, tot mai multe țări europene, care înregistrează recorduri după recorduri, revin la restricții și impun carantină.

Diaspora, despre situația pandemică: Măștile rămân obligatorii

Despre cum stau lucrurile la etapa actuală în Europa, au ținut să ne povestească mai mulți moldoveni stabiliți peste hotare, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„După multă vreme cât nu ieși din casă, ți se face dor să te plimbi pe străzi. Ai senzația că ești un fugar când te uiți în jur și trebuie să mergi foarte repede. Lumea face sport… în pasajul legat de plimbatul câinelui sau a copilului este și permisiunea de a face sport, dar nu mai mult de o oră”, a povestit o moldoveancă stabilită de 3 ani cu familia în Ile de France.

O izbucnire alarmantă a cazurilor de infectări cu maladia infecțioasă se atestă în această perioadă și în Spania, care se poziționează pe locul șase după numărul de îmbolnăviri.

„Începând de vineri de la 6 dimineața, până luni la 6 nu avem voie să părăsim municipiile în care locuim. La fel, noaptea de la 22:00 până la 6 dimineața nu avem voie să ieșim din casă fără un motiv întemeiat. Reuniunile sunt permise până la maxim 6 persoane, măștile rămân obligatorii atât în spațiile închise cât și în stradă. Cluburile de sport, barurile, la fel, rămân închise”, povestește Mihaela care este stabilită în Catalonia de 2 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării