main logo
891

Dezvăluirile alarmante făcute de mecanicii unor avioane

Siguranţa pasagerilor din Statele Unite este ignorată în schimbul câştigurilor mai mari. E semnalul de alarmă tras de mecanicii de avioane, care acuză companiile aeriene că ignoră unele probleme tehnice.

Dezvăluirile alarmante făcute de mecanicii unor avioane

Oamenii spun că sunt obligaţi să sară etape în cadrul reparaţiilor, iar totul a ieşit la iveală după o investigaţie a postului CBS. 

Avertismentul lor e cât se poate de clar: dacă nu se renunţă la aceste obiceiuri, s-ar putea produce catastrofe, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

În investigaţia de opt luni, jurnaliştii de la CBS au stat de vorbă cu 26 de mecanici de la principalele linii aeriene. Cu toţii au acuzat presiunea pe care o simt din partea conducerii, pentru ca defecţiunile să fie rezolvate cât mai repede.

-Sunt întotdeauna oameni care ne întreabă în permanenţă de ce durează reparaţiile aşa mult şi dacă nu putem să sărim anumite etape.

-Am văzut oameni daţi afară sau suspendaţi din funcţie o lună sau mai mult fiindcă au raportat probleme în afara domeniului lor.

Mecanicii pun această atitudine pe seama raţiunilor economice: cu cât un avion e reparat mai repede, cu atât poate prelua pasageri mai repede şi, implicit, aduce profit.

John Goglia, fost angajat la Agenţia pentru Securitatea în Transporturi: E ca şi cum ai urca o scară, iar treapta de sus ar reprezenta un accident sau un incident serios. De fiecare dată când nu faci ceea ce trebuie, mai faci un pas pe scara defectă.

Jurnaliştii de la CBS au vorbit şi cu oficialii companiilor aeriene, direct vizate de acuzaţii.

David Seymour, vicepreşedintele American Airlines: Nu sunt îngrijorat, fiindcă avem programe prin care mecanicii pot raporta problemele. Siguranţa face parte din cultura noastră, iar ei ştiu că dacă nu fac reperaţiile în siguranţă, nu le fac deloc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării