main logo
1050

Dezvăluiri: Rusia are un plan de invadare a României în doar 10 ore

În contextul în care există deja un conflict puternic la Marea Neagră, iar în Crimeea există o situaţie foarte tensionată, generalul în rezervă Emil Străinu, doctor în ameninţări neconvenţionale și război geofizic, susține că ruşii au un plan bine pus la punct pentru a ocupa România.

Dezvăluiri: Rusia are un plan de invadare a României în doar 10 ore

„Agresiunea prin surprindere – blitz attack – ar putea debuta noaptea sau în zori, duminica sau pe fondul unei sărbători, prin 2-3 valuri de atac ale aviaţiei de vânătoare-bombardament sprijinite de aviaţia de vânătoare, care în primele 60 de minute ar anihila sistemele de cercetare prin radiolocaţie, adică radarele, şi de apărare antiaeriană, prin folosirea sistemelor de cercetare-lovire de mare precizie şi a rachetelor antiradiolocaţie şi de croazieră cu baza aeriană, la sol sau navală”, explică Emil Străinu, potrivit newsteam.ro

Potrivit ipotezei emise de generalul Străinu, după această acţiune prin care Rusia obţine supremaţia aeriană totală, aeriene ar urma lansarea trupelor de desantparaşutare, care ar ocupa, în primul rând, marele număr de aerodromuri dezafectate ce au piste şi câmpuri de aviaţie funcţionale, transmite Știri.md cu referire la Evz.ro.

Conform planului prezentat de general, ruşii ar putea să aducă aviaţia de vânătoare şi vânătoare-bombardament în trei până la cinci puncte de pe litoral care ar asigura debarcarea desantului maritim – infanteria marină – urmată de instituirea blocadei maritime.

În doar şase ore pe teritoriul României ar ar putea fi debarcate trei până la cinci divizii aeropurtate – aproximativ 50.000 de oameni – şi două până la trei brigăzi de desant maritim, adică 10.000 de oameni, la care s-ar adăuga trupele de cercetare- diversiune şi grupurile teroriste, reprezentând primul val al invaziei aero-maritime.

„De aici se poate construi orice variantă de «ripostă» a ţării noastre: activarea articolului cinci din Tratatul NATO, ajutor din partea SUA, activarea războiului de rezistenţă total sau a războiului de apărare a patriei dus de întregul popor. Opinia personală este că orice ipoteză de invazie plauzibilă este posibilă, chiar dacă la un anumit moment este improbabilă”, spune Emil Străinu.

Tot despre un plan de invadare a României a vorbit şi fostul preşedinte Traian Băsescu, care a afirmat că Lunca Dunării este cel mai accesibil punct de pătrundere în ţara noastră.

„E o mare problemă pentru Federația Rusă, și de data asta vă vorbesc ca fost președinte care era în funcție când s-a ocupat Crimeea și când a început măcelul din estul Ucrainei, obiectul Federației Ruse a fost atunci să ajungă până la Odesa, cucerind și Odesa.

Numai că logistic armata rusă a fost incapabilă să forțeze trecerea de Mariupol. Sper să nu ajungă, dar țineți cont că Rusia este membră a Comisiei Dunării, țineți minte că dacă au un plan și sunt o superputere, au plan de invadare a Europei.

Lunca Dunării este cel mai ușor acces ca nu o să o ia peste Carpați. Un stat ca Federația Rusă nu poate să nu aibă și varianta necesității unei invadări a Uniunii Europene, iar cursul Dunării este cel mai facil drum.”, a argumentat Traian Băsescu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării