main logo
1335

Dezvăluiri: Două foste campioane, despre agresiunile sexuale

Două campioane olimpice la gimnastică au ales să povestească, sub hashtag-ul #metoo, agresiunile sexuale la care au fost supuse.

Dezvăluiri: Două foste campioane, despre agresiunile sexualeDouă foste campioane fac dezvăluiri despre agresiunile sexuale la care au fost supuse.

Tatiana Guțu, medaliată cu aur la Barcelona în 1992, declară că a fost violată de cel mai titrat gimnast rus, Vitaly Scerbo, în timp ce americanca McKayla Maroney, campioană la Londra, povestește ororile la care a fost supusă de medicul lotului, scrie tvr.ro.

Fosta gimnastică americană McKayla Maroney, campioană olimpică la Londra în 2012, afirmă, într-o confesiune publicată pe Twitter, că a fost abuzată sexual de medicul echipei americane, dr. Larry Nassar.

În vârstă de 21 ani, McKayla Maroney a pus capăt carierei de gimnastă anul trecut, având în palmares o medalie olimpică de aur (în concursul pe echipe) și trei titluri mondiale. Potrivit afirmațiilor fostei gimnaste, abuzurile, care au durat 7 ani, au început pe când ea avea 13 ani.

Fosta gimnastă a  dezvăluit pe contul său Twitter agresiunile sexuale a căror victimă a fost când făcea parte din echipa de gimnastică a Statelor Unite. Ea îl acuză pe medicul echipei,  Larry Nassar, care este în acest moment urmărit în justiție pentru abuzuri sexuale a zeci de tinere sportive.

''Am fost abuzată de doctorul Larry Nassar, medicul echipei feminine americane olimpice", a scris McKayla Maroney pe Twitter. "El mi-a spus că trebuie să primesc un 'tratament medical necesar, pe care îl aplica pacientelor sale de peste treizeci de ani'. Asta a început pe când aveam 13 ani, la unul dintre primele mele cantonamente cu echipa națională, în Texas, și a continuat până când am părăsit sportul".

Născută în Ucraina, cu origini românești, Tatiana Guțu povestește pe pagina ei de Facebook că, înainte de a deveni campioană olimpică, la doar 15 ani, la un concurs în Germania, colegul ei Vitali Scerbo a violat-o și că doi colegi care au asistat la viol nu au făcut nimic ca să îl oprească.

Fosta gimnastă se așteaptă la o posibilă replică din partea lui Scerbo. "Știu că vei încerca să te aperi, însă detaliile mele sunt mult mai puternice decât vorbele tale", i-a transmis ea fostului gimnast.

">

Tatiana Guțu Ea a mai spune că  fosta ei colegă Tatiana Toropova nu a susținut-o, iar pe fostul gimnast Rustam Șaripov îl acuză pentru că a fost de partea lui Scerbo "și nu a protejat o copilă de 15 ani".

Tatiana Guțu, care a împlinit luna trecută 41 de ani, a câștigat aurul la Barcelona în concursul individual și în cel pe echipe, cucerind totodată argintul la paralele și bronzul la sol. Ea s-a retras din activitate la scurt timp după Olimpiada din 1992 și a obținut cetățenia americană în 2003.

Fosta sportivă nu a precizat dacă decizia de a denunța violul său a fost provocată de actualul scandal sexual din Statele Unite, în care este implicat cunoscut producător de filme Harvey Weinstein.

Vitali Scerbo, care a cucerit șase medalii de aur la Barcelona și patru de bronz la Atlanta, în 1996, unde a concurat sub culorile Belarus, țara sa natală, s-a stabilit la rândul său în Statele Unite și conduce acum o academie la Las Vegas.

Textele celor două actrițe sunt  însoțite de hashtagul #MeToo, lansat de actrița Alyssa Milano, pentru a îndemna femeile din întreaga lume să denunțe abuzurile sexuale ale căror victime au fost. Campania a fost declanșată de scandalul Weinstein, producătorul american de cinema acuzat în ultima vreme de abuz sexual asupra unor actrițe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării