main logo
612

Dezvăluiri din ancheta avionului prăbușit în Etiopia. Cutiile negre arată „asemănări evidente” cu accidentul din Indonezia

Datele de zbor înregistrate de cutiile negre ale avionului, care s-a prăbușit în Etiopia în urmă cu o săptămână, scot la iveală faptul că există „asemănări evidente” cu accidentul aviatic produs în Indonezia în octombrie 2018.

Dezvăluiri din ancheta avionului prăbușit în Etiopia

Informația a fost dezvăluită de ministrul Transporturilor din Etiopia care a precizat că ambele aeronave erau de tip Boeing 737 Max 8, transmite Ştiri.md cu referire la libertatea.ro.

Duminica trecută, un Boeing 737 MAX 8, care aparținea Ethiopian Airlines, s-a prăbușit la puțin timp de la decolarea din Addis Abeba. Toți cei 157 de oameni aflați la bord și-au pierdut viața. Dagmawit Moges, ministrul Transporturilor din Etiopia, a declarat că un raport preliminar despre tragedia aviatică va fi făcut public în 30 de zile.

„Au fost constatate asemănări evidente între zborul 302 al Ethiopian Airlines și zborul 610 al Lion Air din Indonezia, care vor fi subiectul unor cercetări amănunțite în cadrul investigației”, a declarat ministrul, conform BBC. 

Din datele de monitorizare a zborului reiese, în ambele cazuri, faptul că aeronavele au avut fluctuații de altitudine. 

Duminică, în Kenia și Etiopia au avut ceremonii de comemorare a victimelor accidentului aviatic. Sute de oameni s-au adunat la catedrala Sfintei Trimi din Addis Ababa, unde au fost depuse sicriele goale, acoperite cu drapelul național. Niciunul dintre trupurile victimelor nu a fost identificat oficial din cauza impactului puternic. 

Ce informații există despre avionul prăbușit în Etiopia 

Duminica trecută, avionul companiei aeriene Ethiopian Airlines cu destinația Nairobi, Kenya, s-a prăbușit lângă orașul Bishoftu. Toate cele 157 de persoane de la bordul aeronavei Boeing 737 care decolase din Addis Ababa, Etiopia, și trebuia să ajungă în Nairobi, Kenya, au murit. 

La câteva minute de la decolare, pilotul a raportat turnului de control că are probleme legate de controlul zborului şi a cerut revenirea la Addis Abeba, de unde decolase cursa spre Nairobi.  

Din spusele martorilor, un incendiu puternic a izbucnit în momentul în care avionul a lovit pământul. 

Instituţia franceză de Investigare a Accidentelor Aeriene (BEA) a informat miercuri noaptea că autorităţile etiopiene au solicitat sprijinul său pentru examinarea dispozitivelor care înregistrează funcţionarea aparaturii aeronavei şi discuţiile echipajului de zbor, iar cutiile urmau să fie transportate joi în capitala franceză din Etiopia, unde au fost recuperate luni de la locul tragediei. 

Cum s-a întâmplat accidentul aviatic din Indonezia 

Tragedia a avut loc la mai puțin de jumătate de an de când același model de avion Boeing 737 Max 8, aparținând companiei Lion Air din Indonezia, s-a prăbușit în apropiere de Jakarta. În urma accidentului din luna octombrie, toate cele 189 de persoane aflate la bord au murit. 

Ulterior, anchetatorii au descoperit, în urma tragediei, că avionul avea probleme la motor. 

După accidentul aviatic, mai multe companii aeriene au anunțat că suspendă folosirea avioanelor Boeing 737 Max 8. Modelul Boeing 737 MAX 8, care s-a prăbușit duminică în Etiopia, va intra și în flota companiei naționale Tarom. În iulie 2018, Tarom a semnat anul trecut contractul pentru achiziţia a cinci aeronave 737 MAX 8, unul dintre modelele cel mai bine vândute ale producătorului aerian. 


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării