26 ianuarie, 13:50
3 213
2
Dezvăluiri: Ce ar fi ascuns guvernul chinez despre virusul ucigaș
26 ianuarie, 13:50
3 213
2

O asistentă din Wuhan spune că guvernul chinez ascunde proporțiile dezastrului și că în toată provincia au fost infectate 90.000 de persoane cu coronavirusul.

Foto: libertatea.ro

„Vreau să spun adevărul”, declară asistenta, îmbrăcată într-un costum de protecție, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Ea face apel la oameni să doneze materiale medicale. Mărturia apare într-un videoclip pe Youtube. 

Oficialii nu declară cifrele reale, întrucât aproximativ 90.000 de persoane ar fi fost deja infectate în China susține o asistentă din Wuhan, potrivit Daily Mail și Mediafax. 

Femeia, care a vorbit din epicentrul focarului de infecţie, îmbrăcată într-un costum de protecţie, contrazice guvernul chinez, pe care îl acuză că nu prezintă situaţia reală din ţară. 

Imaginile cu asistenta au fost distribuite online. 

„Mă aflu în zona de origine a coronavirusului şi vreau să spun adevărul. În acest moment, în provincia Hubei, inclusiv în zona Wuhan, 90.000 de persoane au fost infectate cu coronavirus.” spune femeia care nu-și divulgă identitatea. 

Femeia avertizează oamenii să nu iasă afară din casă şi să se abţină de la sărbătorirea Anului Nou Chinezesc. 

„Toţi cei care urmăriţi acum acest videoclip, nu ar trebui să mergeţi afară. Nu petreceţi. Nu mâncaţi afară. Anul Nou Chinezesc este în fiecare an, iar dacă rămâneţi în siguranţă acum, veţi putea sărbători cu familia anul viitor.” 

Solicitând cu disperare noi aprovizionări cu materiale medicale, ea a afirmat că „Nu îmi pasă ce spune guvernul. Vă voi spune totul pe reţelele de socializare. Vă rugăm pe toţi să donaţi măşti şi haine de unică folosinţă pentru Wuhan. În prezent, resursele noastre nu sunt suficiente.” 

În ciuda faptului că oficialii chinezi au garantat transparenţă în gestionarea situaţiei, criticii susţin că dezvăluirile făcute online despre misterioasa boală sunt atent monitorizate şi „curăţate” de autorităţi, potrivit Daily Mail. 

Mai multe astfel de înregistrări au fost şterse de pe platforma online chinezească Weibo. Cu toate acestea, relatarea asistentei a fost deja vizualizată de peste trei milioane de ori pe YouTube.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter