main logo
852

Dezvăluire: Cauza prăbușirii avionului cu 189 de pasageri la bord

Un raport preliminar a dezvăluit mai multe detalii despre avionul Lion Air, Zborul 610, prăbușit în Marea Java cu 189 de persoane la bord, în urmă cu o lună, relatează CNN.

Dezvăluire: Cauza prăbușirii avionului cu 189 de pasageri la bord

Datele analizate din cutia neagră a avionului Lion Air, prăbușit luna trecută în Indonesia, arătă încercarea disperată a piloților de a redresa avionul - un Boeing 737 MAX 8 - după ce sistemele automate au modificat în repetate rânduri traiectoria, forțându-l să intre în picaj, cel mai probabil din cauza datelor eronate primite de la senzori, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Investigatorii ar putea pune concluzia că sistemele automate ale avionului Boeing sunt vinovate pentru prăbușire.

Potrivit datelor recuperate din cutiile negre, piloții s-au luptat în repetate rânduri să redreseze aeronava după ce sistemele automate de siguranță instalate pe Boeingul  737 MAX 8 redirecționau avionul cu nasul în jos.

Piloţii au încercat disperați să redreseze aeronava de peste 24 de ori în 11 minute. Investigatorii nu înțeleg de ce piloții nu au urmat aceleași proceduri folosite de un alt echipaj cu o zi înainte când a întâmpinat aceeași problemă, potrivit CNN.

Totodată Agenţia indoneziană de securitate a transporturilor a precizat în raportul preliminar că aeronava companiei Lion Air nu ar fi trebuit să fie autorizată să zboare după problema tehnică survenită în timpul zborului anterior.

Avionul Boeing 737 MAX 8 s-a prăbuşit în mare cu o viteză de 724 km la oră, la 11 minute după decolarea de pe aeroportul internaţional Soekarno-Hatta din Jakarta. Toate cele 189 de persoane aflate la bord şi-au pierdut viaţa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării