main logo
7207

Dezastru pe o insulă din Grecia, vizitată de moldoveni: Sunt morți

Doi cetăţeni români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki) s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme (vânt foarte puternic, ploaie şi grindină) care au afectat miercuri seara nordul Greciei, informează Reuters.

Dezastru pe o insulă din Grecia, vizitată de moldoveni: Sunt morți

Românii se aflau într-o tavernă din Nea Plaghia al cărei acoperiș s-a prăbușit din cauza vântului extrem de puternic. Informația a apărut în presa elenă, care citează membri ai echipelor de intervenție, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Autoritățile din Grecia nu au stabilit dacă este o legătură de rudenie între cei doi.

Ministerul Afacerilor Externe a luat legătura cu ambasada din Atena care urmează să obțină informații oficiale.

Alte zeci de persoane au fost rănite și au ajuns la spitale din Halkidiki și Salonic. Au fost date sute de apeluri la pompieri pentru inundații, copaci rupți sau drumuri blocate.

Aceasta este prima mare provocare pentru noul guvern de la Atena, care a activat deja o celulă de criză.

Protecția civilă a spus că fenomenele meteo din Halkidiki sunt fără precedent.

Doi cetăţeni cehi în vârstă au fost ucişi după ce o rafală de vânt a măturat rulota în care se aflau, în peninsula Halkidiki din nordul Greciei, care se bucură de popularitate în rândul turiştilor, conform informaţiilor furnizate de poliţie.

Alte două persoane, de naţionalitate rusă, un bărbat şi un băiat, şi-au pierdut viaţa după ce un copac s-a prăbuşit lângă un hotel din oraşul Potidea, aflat pe litoralul grecesc, potrivit autorităţilor.

Conform estimărilor unui centru medical, între 60 şi 70 de persoane au primit îngrijiri pentru rănile suferite, majoritatea fracturi.

„Este pentru prima oară în cariera mea de 25 de ani când am trecut prin aşa ceva”, a declarat directorul centrului medical, Athansios Kaltsas, pentru OPEN TV. „A fost dintr-odată, atât de brusc”.

Meteorologul Klearxos Marousakis a descris condiţiile meteo ca „extrem de neobişnuite” pentru această perioadă a anului. 

Imaginile de mai sus au fost filmate în stațiunea Sarti de pe brațul Sithonia de către un român aflat în vacanță acolo. A plouat torențial, iar vântul a suflat atât de tare, încât scaunele au fost luate pe sus și chiar fațadele unor clădiri au fost smulse. Furtuna puternică a fost însoțită și de grindină. Nord-estul Greciei, unde se află stațiuni populare printre turiștii români, se află și joi sub cod roșu și portocaliu de furtună.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării