main logo
388

Detalii noi apar despre atacatorii din Sri Lanka: 359 de morți

Unul dintre atacatorii din Sri Lanka a studiat în Australia şi Marea Britanie înainte să participe la atacurile cu bombă, a informat Ruwan Wijewardene, ministrul Apărării.

Detalii noi apar despre atacatorii din Sri Lanka: 359 de morți

Între timp, bilanțul victimelor a urcat la 359 de morţi, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

„Credem că unul dintre atacatorii sinucigaşi a studiat în Marea Britanie iar apoi a efectuat studii post-universitare în Austrialia pentru ca apoi să se întoarcă şi stabilească în Sri Lanka”, a declarat Wijewardene, la o conferinţă de presă de miercuri.

Wijewardene a confirmat că mulţi dintre atacatori aveau legături internaţionale pentru că au locuit sau studiat în afară.

„Această grupare de atacatori sinucigaşi, mulţi dintre ei fiind educaţi şi provenind din clasa mijlocie, aşa că sunt independenţi financiar, reprezintă o îngrijorare. Unii dintre ei cred că au studiat în diferite ţări, au diplome, diplome de drept, sunt oameni foarte educaţi”, a declarat el.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekara, a informat că alte 18 persoane au fost arestate, ducând astfel numărul total al celor reţinuţi la 58.

Premierul Ranil Wickremesinghe a avertizat însă că mai mulţi suspecţi, înarmaţi cu dispozitive explozive, se află încă în libertate. 

Până la nouă oameni implicaţi în atac ar putea fi în libertate, conform unor surse.

Wijewardene a informat că investigaţia continuă şi că autorităţile se aşteaptă să facă noi arestări în următoarele zile.

„Putem să spunem clar că în următoarele zile agenţiile noastre de securitate vor avea situaţia sub control”, a adăugat el.

Premierul Ranil Wickremesinghe a declarat că ISIS ar putea fi implicată în atacuri. Gruparea teroristă a revendicat atacurile, însă nu a oferit dovezi privind o implicare directă.

Înmormântările victimelor continuă în toată ţara. Miercuri, bilanţul victimelor a ajuns la 359 de morţi.

Într-un discurs televizat marţi, Sirisena a declarat că va restructura complet poliţia şi forţele de securitate în următoarele săptămâni.

„Oficialii de securitate care au primit informaţiile privind atacurile de la o naţiune străină nu mi le-au prezentat. Am decis să iau măsuri ferme împotriva acestor oficiali”, a declarat el.

Atacurile au avut ca ţintă trei biserici, pline cu ocazia slujbei de Paşte şi trei hoteluri de lux din capitala Colombo.

ISIS a informat că a vizat „cetăţeni ai alianţei de militanţi (coaliţia anti-ISIS coordonată de SUA) şi creştinii din Sri Lanka”, prin agenţia sa Amaq.

Nu a oferit dovezi în acest sens însă au distribuit o imagine pe reţelele sociale a opt oameni despre care susţine că ar fi orchestrat atacul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării