main logo
900

Designerul din România Răzvan Ciobanu, condus pe ultimul drum

În capitala României are loc înmormântarea lui Răzvan Ciobanu. Familia şi cei care l-au cunoscut, oameni simpli care i-au apreciat creațiile sau nume din lumea modei au venit la cimitirul Progresul din Capitala pentru a-l conduce pe ultimul drum.

Designerul din România Răzvan Ciobanu, condus pe ultimul drum

Slujba de înmormântare a început în jurul orei 11:00 la biserica Sfântul Gheorghe de lângă cimitirul Progresul, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Alături de membrii familiei și de apropiați, au venit şi oameni simpli sau colegi din lumea modei.

Și-a început cariera în adolescenţă. A cochetat întâi cu ideea de a fi jurnalist, om de radio, apoi a optat pentru cariera de designer vestimentar.

Cel mai mult îi plăcea să facă rochii, spun colegii de breaslă. A ieşit în evidenţă la Iaşi, la săptămână modei.

Irina Schrotter: „A fost timp de multe ediţii cel mai mare succes al evenimentului de la Iaşi. Dincolo de bucuria de a trăi, de bucuria de a face rochiţe, se simţea un mare talent”.

Acum 10 ani cariera lui ajunsese la apogeu. A spus-o char el.

Răzvan Ciobanu: „Show-ul din 2009 este cea mai bună realizare a mea profesională. N-am reuşit să îl egalez pe cel de atunci. Practic a fost cea mai scumpă colecţie a mea şi cel mai scump show pe care l-am făcut vreodată, după care m-am retras o perioadă, de prin 2010 până prin 2014″.

Designerul a locuit o perioadă şi la Londra, acolo unde a colaborat cu mai multe case de modă cunoscute.

„A fost un designer care a studiat moda, s-a impus prin colecţii proprii, a lucrat pentru nume mari, a avut inclusiv câteva prezentări importante în afara ţării, o scânteie de geniu, el a creat lucruri extraordinare, o originalitate ieşită din comun”, a povestit Iulia Albu.

Era pasionat şi de designul interior. Cu toate acestea, în ultima perioadă trăise sub umbra falimentului.

A avut ambiţia extraordinară de a slăbi de la 165 kg la puţin peste 80. Nu cu intervenţii chirurgicale, ci prin dietă şi sport, cu ajutorul specialiştilor. 

Şi-a recunoscut public orientarea sa homosexuala, dar a încercat din greu să îşi ţină viaţa personală departe de ochii lumii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării