main logo
649

Descoperirea unui britanic care a stat 2 luni printre cerșetori

Exploratorul Ed Stafford a stat două luni printre oamenii străzii din marile orașe britanice.

Descoperirea unui britanic care a stat 2 luni printre cerșetoriDescoperirea unui britanic care a stat 2 luni printre cerșetori

Ed Stafford, explorator şi fost ofiţer în armata britanică, a încercat să trăiască 2 luni pe străzile unor mari oraşe în cadrul unui experiment pentru o emisiune de televiziune, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

A stat printre oamenii fără adăpost din Londra, Glasgow şi Manchester şi spune că, deşi se aştepta să slăbească, la final a ajuns să cântărească cu 5 kilograme mai mult, fiindcă trecătorii miloşi i-au dat sandvişuri şi fast-food.

Stafford a fost şocat mai ales de sumele impresionante strânse de cerşetori. El spune că, în Londra, un om al străzii poate câştiga şi 200 de lire pe zi, mult peste salariul mediu. În Manchester, a văzut cum un bărbat fără adăpost a strâns 20 de lire în jumătate de oră cerând bani sub pretextul că vrea să stea la un hostel – după care a i-a cheltuit pe cocaină.

„Credeam că va fi foarte greu să supravieţuiesc fizic, dar în realitatea erau prea mulţi oameni care voiau să ajute”, spune exploratorul, care în deceniul trecut a fost prima persoană care a urmărit întreg cursul Amazonului, într-o călătorie care i-a luaz mai mult de 2 ani. „În Glasgow am văzut 26 de voluntari care împărţeau alimente, dar erau doar două persoane care dormeau pe străzi. Am întâlnit chiar un cerşetor care se plângea că trecătorii îl îndoapă”.

Stafford recunoaşte însă că numărul oamenilor fără adăpost a ajuns la o cotă alarmantă în Marea Britanie. Se estimează că ar fi între 4.000 şi 5.000 de persoane ar dormi pe străzi în Regatul Unit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării