main logo
1649

Descoperirea oamenilor de ştiinţă: Coronavirusul nu suferă mutaţii rapide

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă, coronavirusul nu suferă mutaţii rapide, aşa cum se întâmplă în cazul virusurilor gripale.

Descoperirea oamenilor de ştiinţă: COVID-19 nu suferă mutaţii rapideFoto: observator.tv

Prin urmare, vaccinul ne-ar putea proteja ani de zile, transmite Știri.md cu referire la Observator.tv.

Deși sunt studii care susțin contrariul, o nouă cercetare confirmă faptul că noul coronavirus nu are mutații semnificative, iar relativa stabilitate a virusului înseamnă că acesta nu va deveni mai mult sau mai puțin periculos pe măsură ce se răspândește.

Peter Thielen, un expert în genetică moleculară de la Universitatea Johns Hopkins, a dezvăluit pentru Washington Post că în acest moment experții analizează în detaliu peste 1000 de probe diferite de virus. În urma cercetărilor s-a decoperit că există doar aproximativ patru până la 10 diferențe genetice între tulpinile care au infectat oamenii din Statele Unite și virusul original care s-a răspândit în Wuhan.

„Acesta este un număr relativ mic de mutații pentru că virusul a trecut printr-un număr mare de oameni ", a spus Thielen. „În acest moment, rata de mutație a virusului ar sugera că vaccinul dezvoltat pentru SARS-CoV-2 ar putea fi unul singur mai degrabă decât unul nou în fiecare an, cum este cel antigripal", a mai precizat omul de știință, potrivit stirileprotv.ro.

Vaccinul anticoronavirus ar fi mai degrabă ca vaccinurile împotriva rujeolei sau a varicelei - a mai precizat Thielen, ceva care probabil ar conferi imunitate pentru o lungă perioadă de timp.

Alți doi virologi, Stanley Perlman de la Universitatea din Iowa și Benjamin Neuman de la Texas A&M University din Texarkana, au declarat pentru Washington Post că virusul pare relativ stabil.

"Virusul nu a suferit mutații într-o măsură semnificativă", a spus Perlman.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării