main logo
920

Descoperire sinistră la Vatican: Ar putea fi rezolvat un mister de 35 de ani

Rămășițe omenești au fost descoperite într-o clădire istorică din Roma deținută de Vatican, iar poliția crede că este pe cale de a elucida unul din cele mai întunecate mistere ale Italiei.

Descoperire la Vatican: Ar putea fi rezolvat un mister de 35 de ani

Fragmente de oase umane au fost găsite în timpul lucrărilor de restaurare a proprietății aflate lângă biroul diplomatic al Sfântului Scaun din Roma, a transmis Vaticanul, relatează The Guardian, transmite Ştiri.md cu referire la Protv.ro.

O anchetă a fost declanșată pentru a stabili vârsta, sexul și data morții.

Criminaliștii cred că rămășițele apațin unor adolescente - Emanuela Orlandi și Mirella Gregori - dispărute în 1983, pe când aveau 15 ani și vor face de urgență comparația testelor ADN.

Emanuela Orlandi a fost fiica unui membru al poliției din Vatican și a fost văzută ultima oară la 22 iunie 1983. Potrivit teoriilor care au circulat atunci, fata de 15 ani a fost răpită de o bandă de crimă organizată pentru a exercita presiuni asupra funcționarilor de la Vatican în vederea recuperării unui împrumut.

O altă teorie a fost aceea că răpirea a avut loc pentru a forța eliberarea din închisoare a lui Mehmet Ali Agca, care a încercat să îl asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea în 1981.

Fratele ei, Pietro, conduce o campanie de zeci de ani pentru a afla ce s-a întâmplat cu Emanuela și a acuzat Vaticanul de tăcere și chiar de complicitate în acest caz.

Vaticanul a declarat în mai multe rânduri că a cooperat cu poliția italiană în acest caz.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării