main logo
405

Deputații din Ucraina au votat pentru a rămâne fără imunitate

Deputații din Rada Supremă de la Kiev au votat în favoarea ridicării propriei lor imunități.

Deputații din Ucraina au votat pentru a rămâne fără imunitate

Se întâmplă după ce, în cadrul campaniei electorale, actualul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski a promis că îi va face pe parlamentari să aibă aceleași drepturi ca și cetățenii simpli, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Potrivit vechii legi, imunitatea unui membru al parlamentului nu putea fi ridicată decât dacă legislativul se pronunţa prin vot în plen. 

Chiar înaintea votului, preşedintele Zelenski a declarat că a venit momentul ca imunitatea parlamentară să fie aruncată la groapa de gunoi a istoriei.

Marea majoritate a parlamentarilor ucrainieni afirmă că e un gest firesc, pentru că toţi oamenii trebuie să fie egali în faţa legii.

Anterior Preşedintele ucrainean a semnat un decret privind simplificarea acordării cetăţeniei Ucrainei pentru străini şi apatrizi, care au participat sau iau parte la acţiunile de asigurare a securităţii naţionale şi de apărare a Ucrainei şi pentru cetăţenii Federaţiei Ruse care sunt persecutaţi pentru convingerile lor politice, informează agenţiile de presă Unian şi Ukrinform.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării