main logo
558

Deputat polonez: Ungaria ne-a propus să ocupăm teritorii ucrainene

Relațiile dintre Ungaria si Ucraina s-au deteriorat grav în 2018, după promulgarea de către regimul de la Kiev a unei legi a educației care reduce drastic predarea în limbile minorităților.

Deputat polonez: Ungaria ne-a propus să ocupăm teritorii ucrainene

A fost unul dintre puținele momente în care criticii români ai regimului lui Viktor Orban nu au dezaprobat politica Ungariei, care a devenit vârful de lance în lupta pentru drepturile minorităților din Ucraina, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.ro

Începând din 2018, Budapesta se opune oricărui pas important al Ucrainei către UE si NATO, unde aceste aspecte se decid în unanimitate.

Pe 18 aprilie, un deputat polonez al fostei puteri liberale (Platforma Civică) a venit cu o nouă perspectivă asupra politicii Ungariei față de Ucraina. Potrivit Onet.pl, deputatul Slavomir Nitras susține că premierul Viktor Orban a propus guvernului Poloniei să ocupe teritorii din Ucraina.

”În timpul crizei din Ucraina, Viktor Orban ne-a îndemnat să ocupăm teritorii ucrainene pe care să le împărțim. El visează la schimbarea granițelor in Europa, la fel ca Vladimir Putin (…) Orban este un om periculos și foarte inteligent”, a spus Nitras.

”Noi nu vrem să destabilizăm Europa. Cred că Orban trebuie înlăturat, pentră ca este ca un măr putred. Îl știu pe Orban. Este un tip educat, știe limbi străine, știe să se învârtă în cercurile înalte. Nu se poate spune asta despre Jaroslaw Kaczynski. Orban este un politician inteligent. Pentru el este mai simplu, pentru UE este mai complicat”, a spus deputatul polonez.

”Ungaria este o țară periculoasă pentru că visează la revizuirea ordinii postbelice. Orban visează la o asemenea schimbare, știu asta. Orban ne-a îndemnat să ocupăm teritorii ucrainene în timpul crizei și să le împărțim. Visează la retrasarea granițelor în Europa, ca Vladimir Putin. Ungaria a fost o țară mare și a fost dezmembrată după război. Orban este foarte periculos și foarte inteligent”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării