main logo
465

Departamentul de Stat: Doar Rusia avea motivul și mijloacele pentru otrăvirea lui Skripal

Departamentul de Stat al Statelor Unite consideră că doar Rusia avea motivul, mijloacele și experiența pentru otrăvirea fostului colonel GRU, Serghei Skripal, și a fiicei sale Iulia.

SUA: Doar Rusia avea motivul și mijloacele pentru otrăvirea lui SkripalSUA: Doar Rusia avea motivul și mijloacele pentru otrăvirea lui Skripal

Declarația a fost făcută miercuri, 18 aprilie, Heather Nauert, șefa serviciului de presă al Departamentului de Stat al SUA, scrie paginaderusia.ro.

Într-o declarație postată pe site-ul Departamentului de Stat se spune, de asemenea, că „în loc să își schimbe comportamentul distructiv și păgubos, guvernul rus oferă doar dezmințiri și contra-acuzații pentru a distrage atenția de la vinovăția sa“.

Nauert a remarcat faptul că constatările Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) au confirmat acuzațiile făcute de Londra împotriva Rusiei în cazul Skripal.

„Raportul independent al OPCW, distribuit săptămâna trecută, confirmă concluziile laboratorului din Marea Britanie cu privire la substanța chimică utilizată la Salisbury,“  a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

„Salutăm sprijinul operațional și tehnic al OPCW pentru depistarea faptelor. Susținem pe deplin Regatul Unit și necesitatea reuniunii speciale a Comitetului executiv al OPCW și al Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta atacurile cu arma chimica din Salisbury“, se precizează în declarație.

„Numai guvernul rus avea motivul, mijloacele și precedentele unor atacuri similare. Rusia a dezvoltat un tip de gaz neuro-paralizant care a fost utilizat în Salisbury, iar în trecut a efectuat asasinate cu aprobarea statului“, a conchis secretarul de presa al Departamentului de Stat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării