main logo
1721

Deltacron, o nouă variantă a coronavirusului descoperită în Cipru

O nouă tulpină a coronavirusului care combină variantele Delta și Omicron a fost descoperită în Cipru, relatează Bloomberg.

Deltacron, o nouă variantă a coronavirusului descoperită în CipruFoto: kiratas.com

Despre aceasta a anunțat Leondios Kostrikis, profesor de științe biologice la Universitatea din Cipru și șef al Laboratorului de Biotehnologie și Virologie Moleculară, transmite Știri.md.

Descoperirea a fost numită „Deltacron”, datorită identificării semnăturilor genetice asemănătoare Omicronilor din genomurile Deltei, a spus el.

Kostrikis și echipa sa au identificat 25 de astfel de cazuri, iar analiza statistică arată că frecvența relativă a infecției combinate este mai mare în rândul pacienților internați din cauza COVID-19, în comparație cu pacienții care nu sunt internați. 

Secvențele celor 25 de cazuri Deltacron au fost trimise pe 7 ianuarie la GISAID, baza de date internațională care urmărește modificările virusului.

„Vom vedea în viitor dacă această tulpină este mai patologică sau mai contagioasă sau dacă va prevala” asupra Deltei și Omicron, a spus el.

Știri.md amintește că Israelul a raportat oficial primul caz din lume de „Flurona” - infectarea simultană cu COVID-19 şi virusul gripal

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării