main logo
521

Deficitul comercial al SUA a urcat la maximul ultimilor 10 ani

Deficitul comercial al SUA a urcat în octombrie la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani.

Deficitul comercial al SUA a urcat la maximul ultimilor 10 aniDeficitul comercial al SUA a urcat în octombrie la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani.

Asta din cauza scăderii semnificative a exporturilor de soia şi a majorării importurilor de bunuri de consum la un nivel record, datele sugerând că taxele vamale impuse de adminstraţia Trump pentru reducerea deficitului comercial s-au dovedit ineficiente, relatează Ştiri.md cu referire la economica.net.

Departamentul american al Comerţului a anunţat joi că deficitul comercial a crescut cu 1,7%, până la 55,5 miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel din octombrie 2008. Este a cincea lună consecutiv în care se adânceşte deficitul comercial al SUA.

Pe relaţia cu China, deficitul comercial al SUA a urcat cu 7,1% în octombrie, până la nivelul record de 43,1 miliarde de dolari.

Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau în octombrie la o adâncire a deficitului comercial până la 55 de miliarde de dolari.

Conform datelor Departamentul american al Comerţului, în octombrie exporturile de bunuri şi servicii au scăzut cu 0,1%, la 211 miliarde de dolari. Exporturile de soia, afectate de disputa cu China, au scăzut semnificativ. În schimb au crescut exporturile de produse petroliere şi bunuri de consum. Anul trecut, China a cumpărat aproximativ 60% din exporturile de soia ale SUA, volumul tranzacţiilor fiind estimat la 12 miliarde de dolari, dar după impunerea taxelor vamale de către administraţia Trump în iulie, a preferat să achiziţioneze din Brazilia.

De asemenea, importurile de bunuri şi servicii au urcat cu 0,2%, la 266,5 miliarde de dolari, un nivel record. Creşterea importurilor este sprijinită de cererea internă solidă şi de aprecierea dolarului, care face produsele importate mai ieftine, compensând probabil impactul taxelor vamale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării