main logo
1728

Declarația lui Kim Jong Un după distrugerea drumului spre Coreea de Sud

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat în timpul unei călătorii că recenta dinamitare a drumurilor şi căilor ferate care legau ţara sa de Coreea de Sud marchează „sfârşitul relaţiei nefaste” cu Seulul.

Declarația lui Kim Jong Un după distrugerea drumului spre Coreea de SudFoto: digi24.ro

Coreea de Nord a aruncat în aer marţi secţiuni de drumuri şi căi ferate care legau cele două ţări, redeschise pentru scurt timp în rare perioade de relaxare de la sfârşitul războiului din Coreea în 1953, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

În opinia lui Kim Jong Un, această operaţiune „înseamnă nu numai închiderea fizică” a căilor de acces, „ci şi sfârşitul relaţiei nefaste cu Seulul”, a raportat agenţia oficială KCNA.

Numărul unu nord-coreean a vizitat joi sediul Corpului 2 al armatei pentru a trece în revistă planurile în domeniul apărării, potrivit aceleiaşi surse. 

Cu această ocazie, Kim Jong Un „a subliniat că armata noastră trebuie să aibă în vedere” că Coreea de Sud „este o ţară străină şi o ţară clar ostilă”.

Joi, Phenianul a anunţat că a înscris în Constituţie că vecinul său de la sud este desemnat drept „stat ostil”, confirmând pentru prima dată o schimbare promisă în ianuarie de liderul său.

În ianuarie 2024, Kim Jong Un a numit Sudul „principalul inamic” al ţării sale şi a ordonat, de asemenea, dizolvarea tuturor instituţiilor responsabile de relaţiile cu Seulul şi de proiectelor de reunificare a Coreei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării