main logo
824

Decizie în cazul profesorului de la USMF, acuzat de hărțuire sexuală de către două studente

Judecătoria Centru a emis o hotărâre la data de 6 septembrie în cazul șefului Catedrei Epidemiologie de la USMF, Viorel Prisăcari, acuzat de hărțuire sexuală în toamna anului trecut, în care a admis parțial cererea acestuia.

Decizie în cazul profesorului de la USMF, acuzat de hărțuire sexuală

Potrivit hotărârii, cele două studente care l-au acționat în judecată pe șeful Catedrei de Epidemiologie de la Universitatea de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu sunt obligate să dezmintă informațiile „defăimătoare, care lezează onoarea, demnitatea și reputația profesională a lui Viorel Prisăcari”, pe care Instanța le-a catalogat ca fiind false, mincinoase, denigratoare și lipsite de substrat factologic, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Mai mult, pretinsele victime trebuie să plătească în folosul profesorului câte 30.000 de lei, cu titlu de prejudiciu moral, dar și cheltuielile de judecată.

Centrul internațional La Strada a venit cu o reacție pe marginea acestui caz, pe care îl consideră „premieră total eșuată” și un precedent periculos pentru justiția moldovenească, acuzând prevederile Codului Muncii și Codului Penal „demult depășite”.

Totodată, declară că „va urmări îndeaproape parcursul acestei cauze, dacă va continua. 

Căci o astfel de decizie și justificarea care o însoțește au toate șansele să taie motivația și ultima picătură de încredere în actul justiției chiar și celor mai curajoși luptători pentru dreptate și echitate socială”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării