main logo
567

Decizia luată de Noua Zeelandă după cumplitul atac terorist

Guvernul neozeelandez a luat decizia de a reforma legislaţia cu privire la controlul armelor de foc, după atacul armat la două moschei, vineri, la Christchurch, soldat cu 50 de moorţi, a anunţat luni premierul Jacinda Ardern.

Decizia luată de Noua Zeelandă după cumplitul atac teroristDecizia luată de Noua Zeelandă după cumplitul atac terorist

„Intenţionez să prezint mai multe detalii despre aceste decizii presei şi populaţiei înaintea viitoarei reuniuni a Guvernului, lunea viitoare. Acest lucru înseamnă, în definitiv, că, la zece zile după acest teribil act terorist, vom anunţa reforme care, cred eu, vor consolida securitatea comunităţii noastre”, a declarat premierul neozeelandez într-o conferinţă de presă, transmite Știri.md cu referire la Digi24.

Cincizeci de persoane au fost ucise în atacul la două moschei de la Christchurch, vineri 15 martie.

Presupusul autor al masacrului, Brenton Harrison Tarrant, un cetăţean australian de 28 de ani, a fost inculpat de crime şi urmează să fie ţinut în detenţie până la compariţia în Înalta Curte, la 5 aprilie.

Brenton Harrison Tarrant deţinea un permis portarmă, a declarat sâmbătă premierul neozeelandez.

Cinci arme – inclusiv două puşti semiautomate şi două puşti de vânătoare – au fost folosite în timpul atacului.

Vârsta minimă la care se poate deţine o armă de foc, în Noua Zelandă, este, în prezent, 16 ani, cu excepţia armelor semiautomate, în cazul cărora pragul este 18 ani.

Măsurile cu privire la controlul armelor nu au mai fost modificate din 1992 – spre deosebire de Australia, unde toate armele semiautomate sunt inerzise, Noua Zeelandă autorizează deţinerea acestui tip de armament, cu condiţia să fie înregistrat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării