main logo
649

De ce florile oferite de Putin lui Merkel reprezintă de fapt o jignire

Un jurnalist de la Bild a văzut drept „un mesaj ascuns” în buchetul de flori pe care Putin i l-a oferit lui Merkel la întâlnirea pe care cei doi lideri au avut-o vineri la Soci.

De ce florile oferite de Putin lui Merkel reprezintă de fapt o jignire

Vineri, Vladimir Puțin a primit-o pe Angela Merkel la reședința sa de vară din Soci (sudul Rusiei) cu un buchet de trandafiri albi. Un jurnalist de la Bild a scris că gestul care arată ca o curtoazie este de fapt o jignire, scrie protv.md.

Potrivit acestuia, liderii de stat ar trebui să-și dea mână la întâlniri oficiale, nu să-și ofere flori. Jurnalistul este convins că buchetul de flori a fost folosit pentru a-i „aminti” lui Merkel că e femeie. Comentariul său a generat dezbateri pe social media.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a reacționat spunând că oferitul de flori este o „tradiție” pe care președintele rus o va continua, potrivit Tass.  

Merkel și Puțin s-au întâlnit la Soci pentru a discuta despre conflictul din Ucraina, gazoductul Nord Stream 2 și despre acordul nuclear cu Iranul.

După discuții Merkel a declarat că Germania are un interes strategic în a avea relații bune cu Rusia și că aceste interese nu contravin prieteniei transatlantice a Germaniei cu SUA.

Merkel a subliniat, de asemenea, nevoia de a se continuă tranzitul de gaz pe teritoriul Ucrainei chiar și după ce gazoductul Nord Stream 2 va fi gata.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării