610
0
De ce fiica lui Paul McCartney îşi spală foarte rar hainele
610
0

Stella McCartney îşi spală foarte rar hainele şi are un motiv foarte bizar.

Foto: businessoffashion.com

Stella McCartney a dezvăluit că nu își spală hainele decât foarte rar, pentru că nu vrea să le distrugă cu agenții chimici din detergenți. De asemenea, ne recomandă să le curățăm doar dacă este trebuie, transmite Știri.md cu referire la tabu.ro.

Creatoarea britanică de modă a relatat pentru The Guardian că a învățat să aibă grijă de articole vestimentare delicate la un curs de croitorie. 

Deși nu își spală prea des hainele, Stella McCartney, în vârstă de 47 de ani, insistă că este foarte curată și ține mult la igienă.

Stilista nu îşi spală hainele nu numai să nu se distrugă țesătura, ci în primul rând pentru a ocroti mediul. Regula ei generală – rule of thumb – este „să nu cureţe nimic până nu trebuie”. 

Ea a spus că a aplicat această regulă și articolele de îmbrăcăminte mai intime – sutiene, neglije, etc. Stella spune că nu-și schimbă sutienul zilnic, orice s-ar crede despre ea. 

„Nu mi-aș schimba sutienul în fiecare zi și nu aș arunca o haină la mașina de spălat doar pentru că a fost purtată”, spune ea și le recomandă femeilor să facă la fel.

Stella McCartney spune că este „incredibil de igienică”, dar în niciun caz nu apelează la curăţare uscată, deoarece se folosesc, în acest scop, solvenţi periculoşi pentru mediu pentru lucrători, cum ar fi percloretilenă.

Stella este o activistă înfocată în favoarea mediului şi spune că o curăţare uscată sau spălarea hainelor sunt la fel de poluante. 

Sustenabilitatea a fost integrată în brandul ei, care evită materiale precum pielea, blănurile și PVC-ul pe care ea l-a descris drept „canceros pentru oamenii care îl îmbracă”, plus că plouează râurile.

Citește și
article image
Meghan Markle și-a lansat colecția de haine. Imagini din...
0
154
article image
Japonezii lansează un dispozitiv de reglare a temperaturii...
0
132
article image
Ţinute purtate în filme de Marilyn Monroe, scoase la...
0
173
article image
Banca de haine a colectat în 3 ani 168 tone de haine și...
0
375